Trailer: Tři slavné blondýny v jednom výtahu připomenou skandál televize Fox News

Trailer: Tři slavné blondýny v jednom výtahu připomenou skandál televize Fox News
Bombshell | Lionsgate
Charlize Theron jako slavná televizní novinářka Megyn Kelly, Nicole Kidman coby její neméně vážená kolegyně Gretchen Carlson a Margot Robbie v roli fiktivní postavy Kayly Pospisil. Do éteru vstoupila první upoutávka na životopisné drama Bombshell, jehož autorem je režisér, scenárista a producent Jay Roach (Trumbo) a pod scénářem je podepsán držitel Oscara Charles Randolph (Sázka na nejistotu).
Jak se pozná kvalitní teaser či trailer? Naláká vás, moc toho neprozradí, ale vy se začnete pídit po tom, co za vším vězí a jaký asi daný snímek bude. A to se v případě Bombshell tvůrcům povedlo dokonale.
Šokující odhalení
Postupně sledujeme výše zmíněné herečky (a jejich filmové postavy), jak se trousí do výtahu. Napětí a dusno by se dalo krájet. Co za tím vším vězí? Kam a proč jedou? Jde o pouhou ženskou nevraživost? Nebo za tím vším stojí něco úplně jiného?
Filmy z mediálního prostředí mají řadu nevýhod. Kdo není obeznámen s postavami a zákulisním děním, bude se s největší pravděpodobností nudit. Tvůrci filmu Bombshell však mají hned několik es v rukávu: hvězdné herečky, talentovaného scenáristu a režiséra, skvělé maskéry (po internetu kulojí slova chvály, především na přerod Charlize Theron v Megyn Kelly) a téma, které otřáslo Spojenými státy. Ano, jde o sexuální obtěžování na půdě Fox News. Šéf televize Roger Ailes byl původně vlivným poradcem republikánských prezidentů, který neměl rád klan Kennedyů, načež ho roku 1996 mediální magnát Rupert Murdoch obsadil do role šéfa televize Fox News. Ailes byl "pověstný" tím, že ženy nutil chodit do vysílání na vysokých podpatcích a v minisukních. Do úřadu pomohl prezidentu Georgi W. Bushovi tím, že jako první spustil "kachnu" o údajném vítězství ve státě Florida, kterou následně "papouškovala" ostatní média. Šéf Fox News byl nakonec ze sexuálního obtěžování a vydírání zaměstnankyň usvědčen (vše odstartovala Gretchen Carlson v podání Nicole Kidman) a roku 2016 šel od "válu".
Je to téma, které by mohlo zajímat i tuzemské diváky? Kvůli výše zmiňovaným herečkám a tvůrcům určitě. Do českých kin vstoupí Bombshell (jsem zvědav, jak si distributor poradí s tímto dvojsmyslným názvem) 2. ledna příštího roku.
Nicole Kidman
Margot Robbie
Poznáte herce jen podle jejich očí?