Premiéry v kinech: Tyhle krásky v nesnázích mají pořádně ostré lokty

Premiéry v kinech: Tyhle krásky v nesnázích mají pořádně ostré lokty
Krvavá nevěsta, Anna | CinemArt
KRVAVÁ NEVĚSTA (režie: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett)
Krvavá nevěsta
Hororová komedie s prvky akčního thrilleru je černým koněm premiér. Příběh nevěsty (Samara Weaving), na níž rodina nastávajícího (Mark O’Brien) uspořádá krvelačnou štvanici, přináší žánr a pojetí, které se často nevidí. Důležitý tu bude váš kladný smysl pro (černý)humor, smířlivost s hektolitry krve a naladění na postmoderní hrátky.
Tuzemští recenzenti dávají Krvavé nevěstě velmi solidních 71 procent. Na webu RottenTomatoes má snímek 90 procent kladných recenzí a průměrnou známku 7.13 z 10.

ANNA (režie: Luc Besson)
Anna
Francouzský režisér a producent Luc Besson má za sebou řadu kultovních děl. Nejednou se mu podařilo přijít s nenápadným filmem, který zaujal kritiky a diváky a vynesl evropskou kinematografii do záře hollywoodských reflektorů. I v novince Anna se vrací k akčnímu žánru s krásnou hrdinkou v hlavní roli, která ale vládne kromě ženskými zbraněmi též těmi palnými (a ostatními).
Sasha Luss
Anna | EuropaCorp
Tentokrát se v hlavní roli představuje Ruska Sasha Luss, která se dostane mezi znepřátelené tábory dvou tajných služeb. Kromě Luss se ve filmu objeví Cillian Murphy nebo oscarová herečka Helen Mirren. Besson chce víc než okatě navázat na úspěch Lucy (2014), ale dle prvních ohlasů se mu to nedaří.
Snímku dle recenzentů chybí lehkost, tah na branku a lepší scénář. Na RottenTomatoesAnna pouhých 31 procent kladných hodnocení. Průměrná známka činí 4.54 z 10.

Seznam všech srpnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.