Spider-Man končí v MCU a fandové se bouří

Spider-Man končí v MCU a fandové se bouří
Spider-Man: Daleko od domova | Hollywood Reporter
Ještě nedávno se objevila tvrzení, že pod křídly Kevina Feigeho jsou ve výrobě další dva snímky, v nichž měl Toma Hollanda znovu režírovat Jon Watts. Aby také ne, když Spider-Man aktuálně platí za možná nejoblíbenějšího sólového hrdinu Marvelu, na jehož filmy se chodí a jehož budoucnost může být soustředěna mnoha rozličnými směry. Od té doby, co získal nad pavoučím mužem kreativní kontrolu komiksový mág Feige, vznikly hned dvě úspěšné sólovky, Homecoming a Daleko od domova, které bezpečně okupují pozici nejvýdělečnějších projektů studia Sony, tedy právoplatné domovské destinace Petera Parkera.
Spolupráce tedy minimálně papírově klapala na jedničku a následovat měla nová dohoda, která by společnosti Disney zajistila rovných 50% z následujících filmů o Spider-Manovi a navrch také práva na jeho nemesis Venoma. To však Sony odmítlo a ukázalo Feigemu a spol prostředníček. Studio potvrdilo, že Feige už nebude hlavním producentem série. Je tedy možné, že bude alespoň dále zastávat úlohu vedlejšího poradce, jakou měl například v loňském Venomovi.
Jake Gyllenhaal, Tom Holland
Spider-Man: Daleko od domova | Marvel Studios
Zpráva o ztroskotání dohody vyvolala bouřlivé reakce fanoušků, kteří začali okamžitě sepisovat petice na návrat Spideyho do Marvel Cinematic Universe a samozřejmě za vše vinili hloupé počínání studia Sony, které si chce raději ponechat 100% z menšího profitu nežli půlku z masivních tržeb, které může zřejmě vytěžit jen zaštítění v podobě MCU. V brzkém prohlášení studia padla slova o zklamání, ale také zdůrazňování skutečnosti, že byl celý rozchod mediálně zkreslen. "Mnoho dnešních novinek o Spider-Manovi zcela převrátilo diskuze o dalším zahrnutí Kevina Feigeho v sérii. Jsme zklamaní, ale respektujeme rozhodnutí studia Disney, že nebude pokračovat jako hlavní producent dalšího filmu se Spider-Manem. Snad se to může v budoucnu změnit, ale všechna ta zodpovědnost, kterou Disney na jeho bedra naložil, mu nenechává dost času pracovat na projektech, které nevlastní. Kevin je skvělý, jsme mu nesmírně vděční a oceňujeme tu vyšlapanou cestu, na níž nás navedl a ve které hodláme pokračovat."
Jak to celé skutečně proběhlo a co se bude dít s Peterem Parkerem a s chystanými projekty dále, to se jistě dozvíme v nejbližších dnech. Všichni by ale jistě byli rádi, kdyby došlo k dalším jednáním a situace se vrátila do osvědčených kolejí. Spideyho by byla škoda.
Jen pro znalce marvelovek! Máte na to?