Věděli jste, že mají tyto pohádky další díly?

Věděli jste, že mají tyto pohádky další díly?
Popelka II | Walt Disney Studios
Toto jsou pohádky studia Walt Disney, které se dočkaly dalších dílů. Řada diváků přitom možná ani netuší, že se tak stalo a nutno uznat, že někdy to není od věci.
Tak například populární Disneyho pohádkaPopelkaz roku 1950 se dočkala hned dvou dalších dílů, ovšem šly samozřejmě hned na video. První pokračování se jmenuje Popelka II: Splněný sen a druhé Popelka 3: Ztracena v čase.
vedeli-jste-ze-maji-tyto-pohadky-dalsi-dily
An Extremly Goofy Movie | Walt Disney Studios
Stranou samozřejmě nezůstala ani Malá mořská víla. I ta se dočkala dalších dvou dílů, které šly ihned na domácí nosiče. První díl se jmenoval Malá mořská víla: Návrat do moře a druhý byl vlastně prequel a nese název Malá mořská víla: Jak to všechno začalo.
vedeli-jste-ze-maji-tyto-pohadky-dalsi-dily-2
Malá mořská víla: Jak to všechno začalo | Walt Disney Studios
V tradici dvou dalších dílů pokračoval i legendární Lví král. I jeho příběh "pokračoval" v dalších pokračováních, konkrétně Lví král 2. Simbův příběh a Lví král 3: Hakuna Matata.
vedeli-jste-ze-maji-tyto-pohadky-dalsi-dily-10
Lví král 2 | Walt Disney Studios
Petr Pan z roku 1953 se vedle výše zmíněných kolegů může cítit jako chudý příbuzný s jedním pokračováním. V roce 2002 se dočkal druhého dílu s názvem Návrat do Země Nezemě.
vedeli-jste-ze-maji-tyto-pohadky-dalsi-dily-3
Návrat do Země Nezemě | Walt Disney Studios
Stejně je na tom i snímek Goofy na výletě. I potrhlý kamarád Mickeyho Mouse se dočkal pokračování a to s titulem An Extremely Goofy Movie.
vedeli-jste-ze-maji-tyto-pohadky-dalsi-dily
An Extremly Goofy Movie | Walt Disney Studios
Kniha džunglíje další animovanou klasikou studia Walt Disney. Diváci tento příběh milují a tak jim ho chtěli filmaři nabídnout v rozšířené formě. Celých 36 let od premiéry prvního dílu v roce 1967 se dočkal film pokračování s názvem Kniha džunglí 2 a jako jeden z mála šel do kin.
vedeli-jste-ze-maji-tyto-pohadky-dalsi-dily-11
Kniha džunglí 2 | Walt Disney Studios
Legenda o Mulan - tato nádherná pohádka odehrávající se v starověké Číně se nechala inspirovat jednou z nejslavnějších čínských legend. Po úspěchu prvního dílu se ale v Myším domě domnívali, že i Mulan musí mít svůj filmový epilog a tak se také stalo. Legenda o Mulan 2 vyšla o šest let později a také rovnou zamířila na video nosiče.
vedeli-jste-ze-maji-tyto-pohadky-dalsi-dily-9
Mulan 2 | Walt Disney Studios
Lilo a Stitchse také dočkal filmového pokračování. Druhý díl se jmenuje Lilo a Stitch 2: Stitch má mouchy. Na rozdíl od Mauglího a jeho kamarádů šel stejně jako celá řáda předešlých filmů na domácí video.
vedeli-jste-ze-maji-tyto-pohadky-dalsi-dily-4
Lilo a Stitch 2 | Walt Disney Studios
Není král jako král je netradiční pohádkou vycházející z bohatství pradávných inidánských kmenů Jižní Ameriky. První díl patří mezi oblíbené filmy, takže se u Disneyho rozhodli, že i hrdinové tohoto snímku si zaslouží pokračování. Jmenuje se Není Kronk jako Kronk, ale ani tato pohádka se nevyhla tomu, že druhý díl nedoshál kavlity svého předchůdce a zamířil rovnou na DVD.
vedeli-jste-ze-maji-tyto-pohadky-dalsi-dily-5
Není Kronk jako Kronk | Walt Disney Studios
Aladin - a vracíme se opět ke vzoru dvou pokračujícíh dílů. Aladin tak během čtyř let dostal dva brášky - v roce 1994 Aladin - Jafarův návrat a dva roky nato Aladin a král zlodějů.
vedeli-jste-ze-maji-tyto-pohadky-dalsi-dily-7
Aladin - Jafarův návrat | Walt Disney Studios
Kráska a zvířeuzavírá náš výčet. A stejně jako Popelka si i Bella vykoledovala hned dva pokračující filmy. První pochází z roku 1997 a jmenuje se Kráska a Zvíře: Kouzelné Vánoce a o rok později spatřil světlo světa díl Kráska a Zvíře: Kráska v kouzelném světě. Oba díly byly určeny pro domácí video.
Možná se u Disneyho ale z těchto "neúspěchů" poučili. V poslední době nic podobného nevzniká. Když už jdou u Disneyho do nějakého toho pokračování, volí raději cestu seriálu (viz. seriál Na vlásku) nebo dalšího celovečerního snímku určenému pro kina s cílem dosáhnout stejné kvality jako originál nebo ho dokonce ještě předčit.