Dočkáme se Vaiany 2 a Toy Story 5?

Dočkáme se Vaiany 2 a Toy Story 5?
Toy Story 4 | Pixar.Disney
Spolu s tímto zjištěním se ale samozřejmě objevily dohady, zda by se diváci mohli dočkat pátého dílu. Pixar samozřejmě mlčí. Na jakékoliv zprávy je ještě příliš brzy a tým tvůrců je odhodlaný kvalitu série zachovat. Pokračování série tedy není vyloučeno, ale není ani jisté. Základem je dobrý námět, který by fungoval. Možná to bude trvat i několik let. Myslím si ale, že na tom nezáleží, jedno je totiž jisté, pokud Toy Story 5 někdy vznikne, bude stejně dobré jako všechny 4 předešlé filmy!
Toy Story 4: Příběh hraček
Toy Story 4 | Pixar
Pixar je ale nedílnou součástí studia Disney. Milovníci Ledového království se dočkali a čeká je premiéra druhé filmu. V roce 2016 ale spatřil světlo světa snímek, který podle mého názoru Ledové království předčil (minimálně co se týče animace), a to Odvážná Vaiana. A nejsem rozhodně sama, komu se tento příběh odvážné polynéské princezny líbil. Proto se samozřejmě i zde nabízí otázka, zda se někdy dočkáme druhého filmu. Osobně po něm moc netoužím, jsem spíše zastáncem přístupu "jednou a dost", ale když si svůj druhý film vysloužila Anna s Elsou a Raubíř Ralf, proč ne Vaiana?
Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa
Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa | Walt Disney Pictures
Studio Disney mlčí, ale mezi lidmi se šušká, že autor písní k prvnímu filmu Lin-Manuel Miranda prý v lednu letošního roku začal se skládáním skladem pro snímek druhý. Jsou to ovšem nepotvrzené zprávy, takže je lepší brát je s rezervou.
Fanoušci ale doufají, že se tak stane a dokonce přicházejí s vlastními návrhy toho, o čem by mohl druhý díl být. Na konci snímku Vaiana vede svůj lid na moře a učí ho prastarému umění navigace, které jejich předci ovládali. Proč se tedy nevydat na novou objevnou cestu třeba za dlouho ztraceným ostrovem skrývajícím něco, co Vaiana a její lid zrovna potřebuje?
Pro druhý film s Vaianou navíc hrají i fakta. Snímek vydělal přes 650 milionů dolarů a vysloužil si dvě nominace na Oscara. Myší dům by byl úplně padlý na hlavu, aby se o druhý díl aspoň nepokusil. Otázkou ale je, kdy.