Není snadné dostat roli v Marvelu. Ale ani ji přijmout

Není snadné dostat roli v Marvelu. Ale ani ji přijmout
Strážci Galaxie Vol. 1 (Dave Bautista) | Marvel Studios
Získat roli v Marvelu je v současné době vrchol, i když se samozřejmě najdou herci, kteří s touto ohromnou mašinérií nechtějí mít nic společného. Je jich minimum, ale jsou, na druhou stranu je třeba přiznat, že ani stávající hvězdy Marvelu si nebyly jisté, zda do toho mají jít. Přeci jen to byl velký a poměrně nejistý krok, zvláště na začátku vší té zdlouhavé práce. Jak vlastně Robert Downey Jr. a jeho kolegové ke svým rolím přišli a jásali vůbec, když je tehdy dostali?
Chris Evans
Chris Evans
Chris Evans nosil po dlouhá léta štít kapitána Ameriky, než ho letos předal dál. Co se s postavou Captain America stane dál je v rukách Marvelu, ale Steve Rogers si vybral, odhodil hábit a rozhodl se zbytek svého života prožít po boku milované ženy. Dostal druhou šanci, takže chytil příležitost za pačesy a už ji nepustil. To Chris už tak rozhodný nebyl, když mu studio Marvel oznámilo, že si ho pro roli hrdinného kapitána vybralo. Nad přijmutím role velice dlouho přemýšlel a dokonce ji i několikrát odmítl! Důvodem byl strach a úzkosti, kterými Chris trpí. Své pochyby ale nakonec překonal i díky svým blízkým, rozhovory s bývalým učitelem a Robertem Downeym Jr.
Chadwick Boseman
Black Panther (2018) | če
Chadwick Boseman naskočil do rozjetého vlaku poměrně nedávno a stejně jako se umí jeho hrdina pohybovat v politických kruzích a vyjednávat na půdě Spojených národů, umí Chadwick vyjednávat o své roli na červeném koberci. Je téměř neuvěřitelné, že svou roli dostal přímo tam. Boseman byl na slavností premiéře svého filmu Get On Up - Příběh Jamese Browna (2014) v Curychu a když scházel z červeného koberce, přitočil se k němu jeho agent a řekl mu, že by měl zvednout telefon. Zajímavostí prý je, že až do toho rána neměl Chadwick na svém telefonu nastavené mezinárodní hovory, telefon zvedl a Kevin Feige mu s kolegy oznámili, že ho chtějí pro roli Black Panthera.
Tom Holland
Tom Holland
Tom Holland je bezesporu tím nejroztomilejším a asi i nejsympatičtějším představitelem Spider-Mana v jeho poměrně dlouhé filmové historii. Možná proto nyní fanoušci trnou, zda se Marvel a Sony nakonec dokáží domluvit a Tom zůstane mezi svými. Na přání diváků ovšem nesejde, jde tu o peníze a ty si musí studia vyřešit mezi sebou. Holland se podle mého názoru pro roli Spider-Mana velice hodí, minimálně v té rovině, jakou pro pavoučího muže Marvel ve svých filmech nastavil. Je to vyjevený školou povinný puberťák, který má problémy sám se sebou, natož se svými schopnostmi a ohromnou zodpovědností, která s nimi přichází. A určitě je to i proto, že takový je i Holland sám, je to mladý kluk, který miluje zábavu, svou rodinu a chvíle se svými přáteli. Je to trošku zmatkář a vypadá, že je to pohodář. Proto asi nikoho nepřekvapí, že se o své roli dozvěděl náhodou. Jelikož je Tom typickým představitele své generace, nachází se věčně na sociálních sítích, takže jakmile Marvel na svém instagramu zveřejnil zprávu, že na jejich webových stránkách je k dispozici žhavá novinka v podobě jména nového Spider-Mana, byl mezi prvními, kdo to šel omrknout a čekalo tam na něj poměrně překvapení, neboť tam našel své jméno. Nejdřív tomu ani nechtěl uvěřit a i jeho bratr mu tvrdil, že to bude omyl, že by mu nejdřív z Marvelu zavolali, ale bylo to tak. Po chvíli mu zavolala Kevin Feige a získání role mu potvrdil.
Tom Hiddleston
Tom Hiddleston | Marvel Studios
Tom Hiddleston je prostě Loki a to už mu nikdo neodpáře, stejně jako ten úžasně úlisný i neodolatelný úsměv v jednom. Loki si natolik získal diváky, že je to jediný padouch marvelovského vesmíru, který se nejen neustále vracel, ale dočkal se i svého vlastního seriálu. Na druhou stranu je postava Lokiho dost komplikovaná a těžko soudit, zda ho diváci v základu za padoucha považují... Je to dost na vážkách. Ať už je to ale s jeho náturou jakkoliv, Tom Hiddleston se ho ujal velkolepě a to i přes to, že ho vůbec původně hrát neměl. Sám se totiž ucházel o roli Thora! Kevinu Feigemu a Kennethovi Branaghovi se ale tak líbil, že ho do filmu obsadit chtěli a vybrali si pro něj Lokiho. Jak Tom Hiddleston později uvedl, byl velmi rád. Prý toho ani jednou nezalitoval, protože to byl dar.
Vin Diesel
Vin Diesel namluvil Groota
Vin Diesel se sice ve snímcích Marvelu neukazuje, jeho hlas je ale jeho součástí již několik let. Pravda, je poměrně netradiční, aby se takový akčňák jako Vin v celém filmu vyjadřoval ke všemu jen větou "Já jsem Groot", ale je to tak. A kdo Vina Diesela zná, ví proč tomu tak je. Diesel je totiž jedním z největších fanoušků komiksů a počítačových her. Jeho cesta do Marvelu ale zas tak snadná nebyla. Fanoušci poměrně dlouho žádali, aby se stal součástí jejich vesmíru, ale v Marvelu ho nějak neměli kam dostat. S nápadem mluvit Groota nakonec přišel režisér James Gunn. Vin Diesel byl ale ohledně této nabídky skeptický. Nakonec se díky svým dětem rozhodl roli přijmout. Podle svých slov si vzal koncepty k dětem do pokoje a u obrázku se všemi členy Strážců Galaxie se prý dětí zeptal, koho si myslí, že by měl hrát. Jeho dcera prý okamžitě ukázala na Groota, a bylo rozhodnuto.
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch - Kód Enigmy (2014)
Benedict Cumberbatch patří mezi velmi charakterní herce, kteří dokáží vtisknout svým postavám vždy něco navíc a je jedno, zda se jedná o slovutného londýnského detektiva nebo draka posedlého trpasličím pokladem. Není tedy divu, že Marvel o jeho obsazení do role Doctora Strange skutečně velmi stál a to tak moc, že kvůli němu posunul termín natáčení. Důvodem byla Benedictova účast v představení Hamlet v londýnském East Endu. Herec totiž odmítl hodit Hamleta přes palubu a chtěl Marvel s rolí Strange poslat do háje. To se slavnému studiu nelíbilo a tak si raději na svou hvězdu počkalo. A k radosti fanoušků se dočkalo.
Dave Bautista
Dave Bautista jako Drax | Lionsgate
Dave Bautista jako Drax na plátně válí, utrhnout někomu hlavu nebo sypat urážlivé a někdy i úplně zcestné hlášky není ten nejmenší problém. Těžko by si ale asi někdo představil, že jakmile se Dave dozvěděl, že dostal roli ve Strážcích Galaxie, omdlel! Dvojnásobný mistr ve wrestlingu nesnáší moc dobře stres s herectvím spojený. Pokaždé, když mu někdo ohledně role volá, je prý velmi nervózní, a u něčeho takového jako je role pro Marvel tím spíš. Když se mu dostalo konečně potvrzení, že roli získal, byl prý naprosto v šoku, vyřízený, takže se zhroutil, odjel domů a snažil se postavit na nohy, což se mu naštěstí podařilo!
Poznáte všechny hrdiny Marvelu v jejich méně známých filmových rolích?