Najde se film, který v tržbách porazí Avengers: Endgame?

Najde se film, který v tržbách porazí Avengers: Endgame?
Avengers | Marvel Studios
Na druhou stranu ale Marvel hodil rukavici svým konkurentům a ti samozřejmě hodlají zdvihnout a posunout tento rekord dál a přepsat ho co nejdříve. Sice to není moc pravděpodobné, ale je tu několik adeptů, kterým by se to mohlo pomoci. Zde jsou:
Star Wars: Vzestup Skywalkera- v případě Star Wars by mohl rekord padnout ještě v prosinci letošního roku. Nyní se chýlí ke konci sága rodu Skywalkerů a na to u Disneyho vsází nejvíc. Na druhou stranu ale není moc nadějí, že by se to deváté epizodě skutečně podařilo, předešlé dvě si totiž v kinech až tak dobře nevedly, takže ani finále do moc nepotáhne. Na úvodní trilogii nové filmy ze světa Star Wars prostě nemají.
14dac7d9
Star Wars: Vzestup Skywalkera | Lucasfilm Ltd.
Jurský svět 3 - ten čeká premiéra v červnu 2021. Ale ani tady bych moc nevsázela, poslední dva filmy sice nebyly špatné, ale opět na původní snímky neměly, tedy ani na Avengers: Endgame, minimálně co se atraktivity týče.
Chris Pratt, Bryce Dallas Howard
Jurský svět | Universal Pictures
Avengers 5 - bylo by vskutku zajímavé, kdyby Avengers porazili sami sebe, jenže to se nestane. Přiznejme si to upřímně, na původní šestku jen tak něco mít nebude a rozloučení s ní bylo ultimátní, o finální scéně nemluvě. Už dlouho jsem totiž nezažila, aby diváci ve filmu skandovali, nadšením výskali a tleskali. Tohle je zatraceně vysoko položená laťka i pro novou generaci Marvelu, navíc studiu 10 let trvalo dostat se na vytouženou metu. Tudíž si myslím, že i novým filmům nové fáze bude trvat cesta k úspěchu minimálně stejně dlouhou dobu. Nejdříve si totiž musí získat srdce a pozornost diváků.
najde-se-film-ktery-porazi-endgame-v-trzbach-par-jich-ma-sanci-1
Avengers: Endgame | Marvel Studios
Black Panther 2 - tento africký superhrdina k tomu má určitě našlápnuto, už proto, že kromě "běžného lidu" se do kin dostala i neuvěřitelná část publika tmavé pleti. Tržby Black Panthera byly vysoké a spolu s dvojkou nejspíš ještě vzrostou, ale že by měly na Avengers? Osobně nevím, rozhodne samozřejmě celý svět, ale upřímně pro mě nebyl Black Panther zas tak převratným, abych si z něj sedla na zadek. A ten přízvuk byl příšerný, záměrný, jasně, ale trhal uši. A dvojka na tom asi nebude lépe. Tohle mě moc nebere.
Michael B. Jordan, Chadwick Boseman
Black Panther (2018) | če
Rychle a zběsile 9 - Dom a jeho rodina si pro své fanoušky dojedou, to je jisté. Každý díl přinese vždy něco nového, šíleného, něco, co tu s auty ještě nebylo. A to je přesně to, co fanoušci čekají - nadupané káry a nadupanou akci. Na Avengers ale stačit nemusí. Přeci jen už je to poměrně dlouhá série a nejedná se o nic, co by bořilo kinosály. Tak plné kino jako na Avengers jsem neviděla snad nikdy, tedy vyjma školních projekcí, kdy tam nahnali celou školu a museli jsme lízat plátno, ale tohle je něco jiného. Ale třeba se mýlím.
Rychle a zběsile 6
Rychle a zběsile 6
Ledové království 2 - pozor, tak to už je kalibr k zamyšlení, nikdy totiž nepodceňujte děti! Ledové království byl hit jako blázen a na světě nejspíš neexistuje moc holčiček, které by na dvojku nechtěly (chlapce nevyjímaje), ale bude jich dost? Navíc mají jednu nefér výhodu - s tím dítětem tam musí někdo jít, na Avengers si zajdete klidně sami nebo s kámošem, ale pusťte do chrámu konzumu a popcornu samotného potomka! To nejde a u jednoho rodiče to nejspíše neskončí, stejně jako jen u jednoho z více sourozenců. Jednoduše tohle je nerovný boj. Ale i tak si myslím, že zas tak žhavé to nebude, už jen z hlediska pravděpodobnosti.
Ledové království II
Ledové království II | Walt Disney Studios
Batman - ten už se o to pokoušel tolikrát, až je to k nevíře. Žádný superhrdina snad nemá tolik filmových adaptací jako Netopýří muž. Možná Superman? Ale ani s ním to nevypadá moc růžově. Fanoušci totiž obsazením Roberta Pattinsona do role Bruce Waynea nejsou moc nadšeni a dost proti tomu protestují. Čas ukáže. Konkrétně jaro 2021.
Indiana Jones - po poslední výpravě bájného archeologa s tváří Harrisona Forda volají fanoušci již mnoho let. Nyní je pátý díl konečně na cestě a jeho premiéra je stanovena na červenec 2021. Otázkou ale je, co od toho můžeme čekat? Poslední díl nebyl zrovna průlomový a i když si nakonec mezi fanoušky nese vysoké hodnocení, už to nebylo úplně ono. Ale to už prostě nebude nikdy, že? S tebou mě baví svět už také nyní nedokáže nikdo natočit. V tom je nevýhoda nových filmů, něco se prostě předělat nedá. Na druhou stranu o předělávku se u Indyho nikdo nesnaží. Prostě se s ním chtějí všichni ještě jednou vydat na dobrodružnou expedici. Bude těch zájemců ale dost na to, aby Indiana porazil nejsilnější superhrdiny světa?
Igor Jijikine, Ray Winstone, Harrison Ford, Cate Blanchett
Indiana Jones a Království křišťálové lebky | Paramount Network
Avatar - dokáže si vzít svůj rekord zpět? Už jsme o tom psali mnohokrát. Nikdo z nás si nedokáže představit, co už několik let James Cameron s Avatary kutí. A zda se vůbec máme těšit. Vše už je tak strašně dlouhé, že ti, co Avatara viděli v kinech, už většinou ztratili zájem. A nové publikum se bude hledat těžko. Šance tu je a třeba zase James Cameron přijde s něčím, co filmový průmysl pošle do kolen.
Avatar
Avatar | Twentieth Century Fox
A co vy? Myslíte si, že to některý z nich dokáže? Nebo máte úplně jiný tip?