Disneyho tažení za pohádkovými čínskými tržbami je v ohrožení. Proč Mulan už nyní bojkotují diváci?

Disneyho tažení za pohádkovými čínskými tržbami je v ohrožení. Proč Mulan už nyní bojkotují diváci?
Legenda o Mulan | Walt Disney Studios
O pozdvižení se totiž postarala představitelka hlavní role Mulan Liu Yifei, když na sociálních sítích vyjádřila podporu policii potlačující nepokoje v Hongkongu. Herečka tak pobouřila velkou řádku lidí, kteří se nyní rozhodli, že budou snímek v kinech bojkotovat.
Yifei Liu
Mulan
"Podporuji hongkongskou policii a všichni mě nyní můžete napadat... Hanba Hongkongu," napsala doslova Liu na svém profilu, kde ji sleduje více jako 65 milionů lidí.
Rázem se na sítích strhla velká vlna nevole. Mnozí dokonce hovoří o tom, že jde o pošpinění samotné legendy. Mulan proslula jako největší hrdinka Číny, která byla pro svou rodinu ochotná obětovat vlastní život, určitě by prý nebojovala proti obyčejným civilistům.
Legenda o Mulan
Legenda o Mulan | Walt Disney Studios
Řada z odpůrců se navíc nechala slyšet, že je to natolik velká urážka, že by nepomohlo ani roli Mulan přeobsadit. Tak uvidíme, jak se studio Disney zachová, zda vše nechá být, nebo nějakým způsobem zareaguje... Premiéra je v plánu na březen příštího roku a pokud by film bojkotovala polovina Asie, asi by to Disneyho peněženku dost bolelo. Ale nikdy neříkej nikdy, třeba se vody nakonec uklidní. Kdo ví?
Nejlepší animované filmy za posledních 10 let?