Hawkeye, WandaVision, Falcon a Winter Soldier... Co všechno víme o seriálech pro Disney+?

Hawkeye, WandaVision, Falcon a Winter Soldier... Co všechno víme o seriálech pro Disney+?
Loki | Marvel Studios
The Falcon and Winter Soldier- dvojice nejlepších kamarádů kapitána Ameriky dostala to výsadní právo odstartovat sérii seriálu světa Marvel a učiní tak na podzim příštího roku. První série bude mít šest dílů a do rolí se samozřejmě vrací Anthony Mackie a Sebastian Stan.
hawkeye-wandavision-falcon-a-winter-soldier-co-vsechno-uz-vime-o-serialech-pro-disney-1
Falcon a Winter Soldier | Marvel Studios
Fanoušci jsou každopádně již nyní zvědaví, co si seriál pro diváky připraví. Na konci Endgame Sam Wilson aka Falcon získal od Stevea Rogerse štít a požehnání stát se novým kapitánem. Názvem seriálu ale jasně poukazuje na to, že Sam místo slavného štítu obleče kostým Falcona a opět roztáhne svá křídla. Zajímavá je každopádně postava padoucha, do své role Helmuta Zema se totiž vrací Daniel Brühl. Vedle těchto třech mužů se ale samozřejmě musí objevit i nějaká ta kráska, takže se vrací i postava Emily VanCamp, agentka Sharon Carterová. Režírovat bude Kari Skogland.
WandaVision - jak název napovídá, hlavními hrdiny příběhu jsou jediní (průkazně doložení) milenci v řadách Avengers Wanda Maximoffová a Vision. Celý projekt je o to zajímavější, že oba hrdinové se nejdříve na filmovém plátně představili na druhé straně barikády. Brzy se ale stali velmi platnými členy Avengers. A pak je tu ještě skutečnost, že jeden z nich je mrtvý. Jak všichni ale moc dobře víme, v oblasti sci-fi není nikdo nikdy 100% mrtvý. Je tedy velká pravděpodobnost, že se Vision dočká nějaké té formy vzkříšení. Do role Wandy se samozřejmě vrací Elizabeth Olsen a dá se očekávat, že součástí obsazení bude i Paul Bettany alias Vision. WandaVision bude v pořadí druhým seriálem pro Disney+ a premiéry se dočká na jaře roku 2021. První série bude čítat 6 až 8 dílů a vysílat se bude vždy jeden díl jednou týdně. Vypadá to tedy, že Wanda se svým příběhem skončí těsně před premiérou Doctora Strange 2, který zamíří do kin v květnu 2021.
hawkeye-wandavision-falcon-a-winter-soldier-co-vsechno-uz-vime-o-serialech-pro-disney-2
Scarlet Witch a Vision | Marvel Studios
Další zatím oznámenou herečkou na palubě je Teyonah Parris, která se ujme role Monicy Rambeau. Komu to jméno připadá známé, má pravdu, jedná se o dceru nejlepší kamarádky Carol Danversové (Captain Marvel). V komiksu se jednou stala i samotnou Captain Marvel, jinak je ale známá jako superhrdinka pod jmény Spectrum, Pulsar nebo Photon. Jakou roli ale bude ve Wandě hrát je samozřejmě tajemstvím, stejně jako to, kdo se k zatím úzkému hereckému obsazení připojí.
Hawkeye - televizní premiéra čeká na tohoto čarostřelce na podzim roku 2021. Stejně jako u předešlých seriálů i zde se dočkají diváci 6 až 8 dílů. Opět se bude vysílat jednou týdně a jelikož je premiéra Thora 4 naplánována na listopad 2021, bude se Hawkeye na televizních obrazovkách nejspíše promenádovat během září nebo října.
Hawkeye s tváří Jeremyho Rennera.
Hawkeye | Marvel Studios
Do role Clinta Bartona se vrací Jeremy Renner a vedle něj se představí i jeho žačka, které svůj luk a kostým Hawkeye nakonec předá - Kate Bishopová. Obsazení této role ale zatím Marvel neodtajnil. Otázkou je i to, zda se v seriálu objeví Clintova rodina. Právě ona je totiž pro tohoto hrdinu stěžejní a v celém Marvel vesmíru vedla všechny jeho kroky od hrdiny po Ronina a zase zpět.
S ohledem na všechny tyto informace je poměrně zajímavá teorie, že by se v seriálech mohli světu představit tzv. Young Avengers. A asi tato teorie není úplně od věci, seriály mohou Marvelu pomoci představit úplně nové Avengers publiku a připravit jim živnou půdu pro filmový start. Fanoušky k této teorii vede skutečnost, že se v každém seriálu objeví nový, většinou mladý superhrdina, viz. Monica Rambeau a Kate. Další se mohou objevit i v dalších pořadech... My jsme v Endgame třeba jednu členku Young Avengers již potkali - Cassie Langovou, která po svém otci přijme identitu Ant-Mana... Uvidíme, posledních deset let jasně ukázalo, že Marvel to má promyšlené až moc dobře a seriály rozhodně nebudou výjimkou. Vše bude provázané, lidé závislí na kině i televizi, což je pro Marvel ideální stav věcí znamenající větší příjem do pokladny.
hawkeye-wandavision-falcon-a-winter-soldier-co-vsechno-uz-vime-o-serialech-pro-disney-3
Young Avengers | Marvel Studios
Ve výrobě je samozřejmě i seriál Loki, o něm už jsme ale podrobněji informovali dříve.