TOP kina USA: Rekordy, propadáky a naděje pro Hobbs a Shaw

TOP kina USA: Rekordy, propadáky a naděje pro Hobbs a Shaw
Good Boys | Universal Pictures
Začneme vytrvalým Lvím králem, který je pět týdnů po své premiéře stále v TOP10 (respektive TOP3, protože je třetí a níže se zatím ještě nepodíval). Snímek už má celosvětově 1,436 miliardy, což z něj dělá nejúspěšnější Disneyho remake vůbec. Rekordní je i poslední Spider-Man, který už sice v Americe z desítky vypadl, ale celosvětově se vyškrábal na 1,109 miliardy a pokořil tak Skyfall coby globálně nejúspěšnější film pod hlavičkou studia Sony. Tolik k víkendovým rekordům a přesuneme se pomalu k trvalkám.
Předně si konečně mohou oddechnout Jason Statham a Dwayne Johnson. Jejich sólovka s nálepkou Rychle a zběsile sice rekordy netrhá, snímek se ale celosvětově dostal na 437 milionů, přičemž ho tento týden čeká premiéra v Číně s velmi dobrými předpovědmi. Tam se sérii v posledních letech až neuvěřitelným způsobem daří - poslední dva díly vždy vydělaly téměř 400 milionů dolarů! Tolik se od Hobbse a Shawa nicméně nečeká (přeci jen jde o "pouhou" odbočku), ale nějakých 200 by padnout mohlo (a mělo), něco se přidá ještě ze zbytku světa a snímek tak reálně pokukuje po nějakých 800 milionech celkově. A to už na pokračování studiu rozhodně stačit bude.
I poslední Tarantino konečně získává na síle - dobovka Tenkrát v Hollywoodu začínala pozvolna, ale diváky si drží a konečně vstoupila na mezinárodní trhy. 180 milionů celosvětově bezpochyby ještě o pár stovek poroste.
Nyní skočím k nečekanému vítězi víkendu. Na vrcholu žebříčku skončila nepřístupná komedie Good Boys od "lidí, co vám dali Superbad a Buchty a klobásy", vyprávějící o trojici kluků, kteří prožijí docela divoký den. V Universalu si vyhráli s marketingem, když například vypustili trailer, jehož vtip postavili na tom, že by se (pro svou sprostotu) na něj paradoxně hrdinové filmu sami dívat nemohli. V kombinaci s dobrými recenzemi je z toho první místo za 21 milionů dolarů, což je pro komedii rozhodně dobré číslo.
Úplně to naopak projelo pokračování Angry Birds ve filmu 2 a to navzdory faktu, že jde údajně o výrazně lepší film, než co předvedl první díl. Diváky to ale vůbec nezajímalo a dvojka otevřela až na čtvrtém místě za pouhých 10,5 milionů (první díl měl přitom 4x tolik!). Neslavně to dopadlo i pro hororový sequel 47 Meters Down: Uncaged, který skončil až šestý s 9 miliony. Stál jen 12, takže si vydělá, ale jednička otevřela dva roky zpátky za 11 a stála jen 4.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Angry Birds ve filmu 2
Margot Robbie