Patrik Hartl natočí film podle vlastní knihy Prvok, Šampón, Tečka a Karel

Patrik Hartl natočí film podle vlastní knihy Prvok, Šampón, Tečka a Karel
Patrik Hartl | BontonFilm
patrik-hartl-natoci-film-podle-vlastni-knihy-prvok-sampon-tecka-a-karel-4
Obal knihy | Bourdon
Jsem přesvědčený, že film bude lepší než knížka. S chutí jsem příběh naládoval tím nejlepším, co se do dvou promítacích hodin vejde, a ještě jsem měl štěstí, že nás s dramaturgyní Ivou Jestřábovou napadlo něco nového navrch. Na reakce diváků se těším jak malej kluk,“ říká k filmu Patrik Hartl.
Hartl je v současné době nejúspěšnějším českým spisovatelem. Jeho knižní prvotina Prvok, Šampón, Tečka a Karel vyšla v roce 2012 a díky oblibě u čtenářů se dočkala několika dotisků. Následující Hartlovy knihy Malý pražský erotikon, Okamžiky štěstí a Nejlepší víkend získaly ocenění Český bestseller a staly se nejprodávanějšími českými romány. Poslední kniha Nejlepší víkend vyšla v nákladu 200 000 ks, všech jeho knih se během sedmi let prodalo celkem na 800 000 kusů. Velký úspěch mají také Hartlovy divadelní hry. Komedie, které napsal a realizoval v divadle Studio DVA, jsou pravidelně vyprodány a diváci na ně často shání lístky i s půlročním předstihem.
patrik-hartl-natoci-film-podle-vlastni-knihy-prvok-sampon-tecka-a-karel-1
Patrik Hartl | BontonFilm
Podobný úspěch si producenti slibují i od Hartlova filmu. „Patrik Hartl je hitmaker, ve své podstatě je to Hollywoodský autor. Kombinuje humor, silný příběh, vlastní styl, udržuje si vysokou kvalitu a současně je přístupný širokému publiku. To je vzácná kombinace. Jsme přesvědčení, že ji převede i na plátna, a to včetně divácké odezvy,“ říká Ondřej Kulhánek za společnost Bontonfilm Studios, která film produkuje. Prvok, Šampón, Tečka a Karel má velké předpoklady stát se úspěšným filmem, jsme přesvědčeni o návštěvnosti v řádu statisíců diváků.“
V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi dvacet let po maturitě přiznají, že nežijí tak, jak si představovali, když jim bylo osmnáct. A rozhodnou se s tím něco udělat. Je možné řešit krizi středního věku provokativní hrou s téměř nesplnitelnými úkoly? Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdovej chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Najde ještě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada? Nebo aspoň odvahu za všech okolností říkat to, co si opravdu myslí? Kdo splní úkol, není sráč...
„Film bude o kamarádství. A taky o tom, jak těžké je někdy nepodvádět. Nejenom třeba svou ženu nebo nejbližšího přítele, ale i sám sebe. Láká mě filmové vyprávění o odvaze udělat něco debilního, co nám připomene, že můžeme bezstarostně žít, i když máme všichni hypotéky a na krku festival problémů,“ přibližuje Hartl. Premiéra v kinech je v plánu na konec roku 2020.
patrik-hartl-natoci-film-podle-vlastni-knihy-prvok-sampon-tecka-a-karel-3
Patrik Hartl | BontonFilm