TOP kina USA: Hobbs a Shaw se sice snaží, ale i tak možná pohřbí budoucí plány série

TOP kina USA: Hobbs a Shaw se sice snaží, ale i tak možná pohřbí budoucí plány série
Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw | Universal Pictures
Pamatujete ještě, jak Solo svým mizerným výkonem v kinech pohřbil plány hned na několik připravovaných spin-offů z universa Star Wars? Duo Hobbs a Shaw možná čeká podobný osud. Snímek se o druhém víkendu propadl o masivních 58% a vzhledem k tomu, že ani minule extra neskóroval, je to tentokrát jen za 25 milionů. Stále to stačilo na první místo, důvodů k radosti moc ale Dwayne Johnson a Jason Statham, kteří film zaštítili i jako producenti, nemají. Snímek má po necelých dvou týdnech na celosvětovém kontě třetinu miliardy, což je samozřejmě pro akční výplach vždycky fajn číslo. Háček je nicméně v tom, že Hobbs a Shaw stál masivních 200 milionů dolarů a s takovou film potřebuje alespoň 600 mega, aby se vůbec dalo mluvit o nějakém výdělku. A je čím dál pravděpodobnější, že navzdory dvěma sympaťákům v hlavních rolích na tuhle metu spin-off nedosáhne.
Bude to mít pro sérii několik významných doher. V prvé řadě vedli Diesel s Johnsonem zákulisní válku o to, kdo je větší hvězda série a tenhle vývoj pro druhého zmíněného nevypadá dobře. Za druhé bylo v plánu hned několik dalších spin-offů, což by mohlo po tomhle vlažném přijetí vzít za své. Je třeba ale jedním dechem dodat, že sólovky mohou fungovat, jen by se nejspíš měly více držet ducha série. Nemám nic proti přepálené akci a díly hlavní série si užívám, Hobbs a Shaw už mě ale svým extra tlačením na pilu úplně míjel.
Očekávané Noční můry z temnot utržily za první víkend v amerických kinech 20,8 milionů, což není (i vzhledem ke skvělým ohlasům) příliš mnoho, ale jsme v hororovém žánru, takže produkce nebyla moc drahá (28 mega) a snímek se bez problémů zaplatí. Hodně mizerně dopadla nová Dora průzkumnice. Její dobrodružná výprava za ztraceným městem slibovala v trailerech zábavného Tomb Raidera pro děti a dokonce to podle recenzí i vyšlo. Jen divácký zájem je vlažný. Start až na čtvrtém místě za 19 milionů není pro film s rozpočtem 49 žádná výhra. Je ale dost možné, že se rozjede šeptanda, která z Dory udělá trvalku. 100% rozhodnuto bude příští víkend.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
Noční můry z temnot
Dora a ztracené město