Guillermo del Toro KONEČNĚ získal hvězdu na chodníku slávy

Guillermo del Toro KONEČNĚ získal hvězdu na chodníku slávy
Guillermo del Toro | BontonFilm
„Poprvé jsem tu stál v 70. letech, když jsme sem přijeli s rodinou. Hledal jsem tu hvězdy stejně divných lidí, jako jsem byl já, hvězdy Borise Karloffa, Lona Chaneyho nebo Alfreda Hitchcocka,“ řekl del Toro při odhalování. „Byli divní, jako jsem byl já a měli tady hvězdu. To mi dávalo naději. Každý, kdo si připadá trochu divný, může sem teď přijít, moje hvězda je tu pro vás.“
guillermo-del-toro-konecne-ziskal-hvezdu-na-chodniku-slavy-2
guillermo-del-toro-konecne-ziskal-hvezdu-na-chodniku-slavy-1
guillermo-del-toro-konecne-ziskal-hvezdu-na-chodniku-slavy
Mezi nejslavnější del Torovy filmy patří Hellboy z roku 2004, Faunův labyrint, který získal několik Oscarů, a nedávná Tvář vody, která vynesla del Torovi Oscara za režii i nejlepší film. Od čtvrtka můžete do kina vyrazit na děsivé historky v hororové novince Noční můry z temnot, kterou del Toro zaštítil jako scenárista a producent. Studio též nově uvolnilo oficiální hudební videoklip a film o filmu, jímž láká fanoušky žánru do kin. Na obojí se podívejte níže.

Videoklip:

Noční můry z temnot

Film o filmu:

Noční můry z temnot
Oficiální text distributora: V opuštěném domě úplně na konci města najde parta teenagerů knihu, která je strašnější, než cokoliv, co si kdy dovedli představit. Zanechala ji tu mladá dívka s hrozivým tajemstvím ještě před tím, než sama beze stopy zmizela. Starobylá kniha je plná děsivých příběhů a ještě děsivějších monster, ale není tak úplně ke čtení. Kniha naopak čte toho, kdo s ní přijde do styku. Přečte jeho největší noční můry, napíše z nich příběh a začne ho vyprávět a odvíjet i ve skutečném životě. A to včetně hrozivých příšer. Parta teenagerů se dostala na místo neobvyklého zla. Neměli tuhle knihu nikdy otevírat a měli včas utéct. Neutekli. Proto teď musí čelit svému strachu, nočním můrám a děsům, které je přišly zabít.