Šikana v hokejovém týmu jako téma nového českého filmu

Šikana v hokejovém týmu jako téma nového českého filmu
Smečka | 8Heads Productions
Film Smečka diváky zavede do fiktivního hokejového klubu Vlci a do prostředí mládežnického hokeje, kde jsou dospívající chlapci vychováváni podle zákona síly. Právo silnějšího dominuje v celém kolektivu, který se tak stává vlčí smečkou, kde panuje velká rivalita a tvrdé zákony.
Snímek vzniká jako celovečerní hraný debut režiséra Tomáše Polenského, absolventa Vyšší odborné školy filmové ve Zlíně a FAMU, který má sám s hokejovým prostředím zkušenost."Podle výzkumů se téměř každé páté dítě stává obětí šikany. O šikaně se obvykle hovoří pouze v souvislosti se školstvím. Ze své zkušenosti však vím, že mládežnické sportovní kolektivy jsou jí plné, a často je mnohem brutálnější než šikana na školách," vysvětluje Polenský a dodává, že hlavní linie filmu sleduje příběh šestnáctiletého hokejového brankáře Davida, který nastupuje do nového hokejového týmu, ten jej však nepřijímá.
Film se bude natáčet ve Zlíně a ve Vizovicích až do 25. srpna 2019 a to v několika lokacích. Nejvíce času - 14 natáčecích dnů - štáb stráví na zimním stadionu Luďka Čajky. V hlavních rolích se objeví Tomáš Dalecký, Tomáš Mrvík, Jiří Vyorálek, Vlastina Svátková, Václav Vašák a Patrik Děrgel.
Smečka
Smečka