Horizont události: Kultovní sci-fi horor dostane seriálovou verzi

Horizont události: Kultovní sci-fi horor dostane seriálovou verzi
Horizont události | 1997 Paramount Pictures
Horizont události přišel do kin v roce 1997 a velkou díru do světa neudělal. Příběh vesmírné lodi, která byla vyslána červí dírou neznámo kam a nakonec se ukázalo, že skončila až v samotném pekle, navzdory ukázkové hororové atmosféře a působivým kulisám propadl a diváky si našel až na videu.
horizont-udalosti-kultovni-sci-fi-horor-dostane-serialovou-verzi
Horizont události | 1997 Paramount Pictures
Postupem let se z filmu stal malý kult, přičemž fanoušci stále doufají, že se objeví původní necenzurovaná verze (již ta uvedená je ve svých pekelných fragmentech sakra působivá a to by mělo jít o pouhý zlomek toho, co filmaři tehdy natočili). Tady je bohužel šance na úspěch malá - sestřih sice existuje, ale v hodně mizerné kvalitě - přesto se fanoušci na palubu "prokleté" lodi vrátí. A to díky seriálu, který kutí společně Amazon a Paramount Television.
Projekt dostal na starost Adam Wingard (režie Godzilla vs. Kong a Blair Witch: 20 let poté), přičemž bude spolupracovat s producenty původního filmu. Nebylo uvedeno, zda seriál přímo zadaptuje příběh celovečeráku, nebo se vydá vlastní cestou, angažování původních tvůrců ale naznačuje, že by show neměla originál ignorovat. Ve filmové verzi se hlavních rolí ujali Laurence Fishburne, Sam Neill, Kathleen Quinlan, Joely Richardson, Jason Isaac a Richard T. Jones. Seriálová verze své hvězdy zatím hledá.
Na konec přidám zmíněné scény z pekla, protože to je opravdu silné kafe:
Horizont události