Brzy v kinech: Jiří Mádl jako první akční hrdina!

Brzy v kinech: Jiří Mádl jako první akční hrdina!
První akční hrdina | BontonFilm
O čem to je: Mladý novinář (Jiří Mádl) se zničehonic ocitne v podivné hře, kterou řídí dvojice režisérů. Ti mu nechají unést jeho lásku, nepočítají ale s tím, že se hlavní hrdina rozhodne nejen překonat překážky a zabijáky ve hře, ale dojít si přímo pro ně. V dalších rolích se představí Kryštof Hádek, Jiří Vyorálek, Lenka Haluzová nebo Radim Špaček.
Natočit ne příliš tradiční střílečku a obsadit ji nejlepšími českými herci je jednoduše můj splněný klukovský sen. Především ale chceme divákům ukázat, že zábavná akční žánrovka může vzniknout i u nás,“ říká k filmu jeho režisér Jan Haluza.
První akční hrdina
První akční hrdina je krátkometrážní film, do kin bude uveden společně s Prvním akčním dokumentem. V něm se tvůrci vydávají po stopách akčních scén v českém filmu a zároveň odhalují inspirace a postupy použité při vzniku Prvního akčního hrdiny. Akční dvojpředstavení vstoupí do kin 17. října.
Natáčení filmu předcházela i fyzická příprava Jiřího Mádla se skupinou kaskadérů a nácvik bojových choreografií. „Bylo to hlavně zábavné, byli jsme pár dní v Olomouci. S klukama kaskadérama jsme se si sedli a i Honza Haluza byl tak nějak rád, že může tvořit doma. V Praze už to bylo rychlé hektické natáčení jako každé. Ale ta fyzická aktivita vás přece jen nějak drží ještě víc při energii a euforii. vzpomíná Mádl. „Hlavní na natáčení pro mě bylo umět ty choreografie a vydržet fyzicky.“
První akční hrdina
První akční hrdina