Trailer: "Když selžete, dojde ke krveprolití." Oscarový režisér v zákopech 1. světové války

Trailer: "Když selžete, dojde ke krveprolití." Oscarový režisér v zákopech 1. světové války
1917 | trailer
1917
Velké dějiny se vždycky skládaly z příběhů obyčejných lidí, kteří na nich měli nezanedbatelný podíl. Tímto prizmatem se na téma 1. světové války ve filmu 1917 dívá režisér Sam Mendes. Do sebevražedné mise posíla dva mladé britské vojáky v podání George MacKaye (Tohle je náš svět) a Deana-Charlese Chapmana (Hra o trůny), kteří musí doručit zprávu o protivníkově útoku dřív, než bude pozdě a jednotka 1.600 mužů bude pohřbena pod sutinami (včetně bratra jednoho z nich).
V sázce je tedy zatraceně mnoho; co jsou 2 životy v porovnání s jednotkou čítající několik stovek mužů? Oběti a rozhodnutí, která vojáci ve velkých bitvách činili každodenně, ne-li častěji. Navíc je zde přítomen důležitý prvek - jedinec ve válečné mašinerii, v níž zdánlivě nic neznamená, kontra vědomí, že jde o život jeho bratrovi.
18d34953
Benedict Cumberbatch ve filmu 1917 | trailer
První upoutávce nechybí naléhavost (podtrhuje ji hudba Thomase Newmana), obrazová vynalézavost (z detailní grafiky se dostáváme do širokoúhlého záběrování Rogera Deakinse umocňujícího rozsah a hrůzy války), civilně pojaté herecké výkony (zapomenete na hvězdy Marka Stronga, Richarda Maddena, Colina Firtha či Benedicta Cumberbatche) a silný příběh, s nímž se dokáže divák poměrně dobře ztotožnit.
Britsko-americký snímek 1917 bude mít světovou premiéru 25. prosince letošního roku. Do českých kin jej uvede společnost Vertical Entertainment 9. ledna 2020.
1917
1917