Komiksová monstra již brzy obsadí Prahu

Komiksová monstra již brzy obsadí Prahu
Advík 2018 | Filip Blažek
Již ve čtvrtek 1. srpna startuje další ročník oblíbeného festivalu o japonské kultuře jménem Advík. Tento festival se pravidelně koná v prostorách základních škol v Praze. Tentokrát se organizátoři rozhodli využít prostory Základní a Mateřské školy Ohradní v Michli. Od čtvrtka do neděle zde a v blízkém okolí budou k vidění nejrůznější podomácku vytvořené kostýmy ze seriálů a filmů nejen z oblasti japonské kultury.
praha-se-pro-jednou-opet-naplni-kostymovymi-fanousky
| Josef Zobal
V prostorách budou probíhat zajímavé přednášky týkající se jak anime, tak třeba Marvel Universa, zábavné soutěže nebo hry, které pobaví jak děti, tak dospělé. Stačí jen sdílet stejné zájmy a nudou zde rozhodně trpět nebudete. Můžete se přijít podívat na módní přehlídku, povzbudit talenty v karaoke soutěži, podívat se na povedená fanouškovská videa či pokochat se skvělými kostýmy v místní cosplay soutěži, jejíž vítěz bude reprezentovat Českou republiku na celoevropské soutěži v Londýně.
praha-se-pro-jednou-opet-naplni-kostymovymi-fanousky-1
Vítězka loňského ročníku cosplay soutěže - Mischievous Jane | Josef Zobal
Pokud jste slyšeli o tragédii, která postihla japonská animační studia v Kyótu (Kyoto Animation), tak zde budete mít možnost přispět svým nákupem v burze, jejíž výtěžek půjde přímo na podporu rodinám obětí této tragické události.
praha-se-pro-jednou-opet-naplni-kostymovymi-fanousky-7
| Josef Zobal
Jestliže jste fanoušky japonské kultury či vás třeba jen zajímá, jak takový sraz nadšenců vypadá a stále nemáte plán na víkend, tak se rozhodně neváhejte na tomto festivalu zastavit. Bude toho zde jistě spoustu k vidění a pobavení.