Trailer: Nabarvené ptáče má konečně upoutávku, která láká do kina

Trailer: Nabarvené ptáče má konečně upoutávku, která láká do kina
Nabarvené ptáče | 2media
Očekávané Nabarvené ptáče, které bylo vybráno do hlavní soutěže Mezinárodního filmového festivalu v Benátkách (což JE velká věc), přichází po dvou kratších lákadlech s plnohodnotnou upoutávku. Věnuje se více akci než slovům, navození atmosféry je takřka dokonalé, hudba už asi ani lepší být nemůže, jen ten font "zdarma z databanky" mohl dostat větší péči:
Nabarvené ptáče
Nabarvené ptáče natočil po dlouhém vývoji režisér Václav Marhoul. Film vznikl na základě stejnojmenné knihy spisovatele polského původu Jerzyho Kosińského, který ji napsal v roce 1965 v USA, kam emigroval. Je z části autobiografická a stala se světovým bestsellerem. V hlavní dětské roli se představí Petr Kotlár, součástí mezinárodního obsazení jsou hvězdy jako Harvey Keitel, Stellan Skarsgård, Julian Sands, Udo Kier nebo Barry Pepper, českou scénu zastupují například Jitka Čvančarová nebo Petr Vaněk.
Česká premiéra je 12. září 2019 a teď jen doufat, že se brzy k podařenému traileru přidá i nějaký pořádný plakát. Ten "první" (viz níže) chtěl zapůsobit, ale svým pojetím připomíná spíš lacinější obálky DVD z Levných knih.
Ve snaze uchránit své dítě před masovým vyhlazováním Židů, posílají rodiče desetiletého syna k tetě Martě na venkov. Teta však záhy nečekaně umírá. Chlapec se tak musí vydat na cestu a protloukat se sám nepřátelským světem, ve kterém platí jen místní pravidla, předsudky a pověry. Kvůli své odlišnosti se během putování setkává se strachem, opovržením a krutostí. Jeho snahu o fyzické přežití ale po válce střídá jiný boj. Boj, kterého si ani není vědom. Boj sama se sebou, boj o svou duši, boj o svojí budoucnost...
Nabarvené ptáče
Nabarvené ptáče