Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw - seznamte se s postavami

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw - seznamte se s postavami
Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw | Universal Pictures

Hobbs a Shaw - Dwayne Johnson a Jason Statham

Dwayne Johnson a Jason Statham
Dwayne Johnson a Jason Statham | Universal Pictures
Ačkoliv fanouškům Rychle a zběsile byly již postavy Hobbse a Shawa známé, David Leitch je chtěl divákům představit znovu, v jiných podmínkách a stranou od ostatních postav předchozích dílů. Hned první scéna ukazuje Hobbsův uvolněný život v Kalifornii v kontrastu se Shawovým extravagantním životem v Londýně za použití rozděleného obrazu, aby se zdůraznilo, jak protikladní jsou oba hrdinové. „Počáteční sekvence je vážně skvělá a je jednou z mých nejoblíbenějších z filmu“, řekl Statham.

Hattie Shaw - Vanessa Kirby

Vanessa Kirby
Vanessa Kirby | Universal Pictures
První setkání s Hattie je, když se se svým týmem snaží získat smrtící patogen, který by dokázal zlikvidovat polovinu lidské populace. Hattiin vztah s bratrem je komplikovaný, odcizili se a poté, co se o Shawovi začalo říkat, že se stal námezdným žoldákem, se od něj odvrátila. Roky spolu nemluvili.

Brixton Lorr - Idris Elba

Idris Elba
Idris Elba | Universal Pictures
Nezničitelný supervoják, jeden z prvních vylepšených prototypů Etheonu, stínové organizace s dokonalou kybergenetickou technologií. Brixton není jen stroj s umělou inteligencí, je to velmi schopný muž s formálním vojenským výcvikem a znalostmi tajných operací, který dokáže všechno lépe než kdokoliv jiný. A co je horší, není to žádný psychopat nebo nenasytný žoldák, Brixton opravdu věří tomu, co dělá. Nebezpečím je přelidněná planeta a Etheon plánuje zničit polovinu populace pro vyšší dobro.

Queenie Shaw - Helen Mirren

rychle-a-zbesile-hobbs-a-shaw-seznamte-se-s-postavami-6
Helen Mirren | Universal Pictures
Oslňující Queenie je sice v komfortní vězeňské cele, ale trápí se rozpadem rodinných vztahů a víceméně Deckarda žádá, aby napravil svůj vztah se sestrou. Ani ve vězení ale není bezmocná. Pro Queenie jsou rodinná pouta více než cokoliv jiného a právě to vštěpovala svým dětem už od útlého věku.

Madame M - Eiza González

rychle-a-zbesile-hobbs-a-shaw-seznamte-se-s-postavami-7
Eiza González | Universal Pictures
Ženy z filmu Hobbs a Shaw vědí, jak ovládnout své okolí, a v případě záhadné postavy Madam M to platí téměř doslova. Na útěku směrem do Moskvy, s Brixtonem Lorrem v zádech, je Shaw nucen zkontaktovat svou starou známou Madam M, bezcitnou a okouzlující ženu zločinu, která má peníze i kontakty, které Shaw, Hoobs i Hattie potřebují, aby mohli uskutečnit svůj plán. Madam M je bezohledný živel a svou ženskost účinně využívá jako zbraň. Dokonce i Hattie je jí okouzlena a říká, že chce být jako ona.

Profesor Andreiko - Eddie Marsan

rychle-a-zbesile-hobbs-a-shaw-seznamte-se-s-postavami-8
Eddie Marsan | BBC
Profesor Andreiko je vědec Etheonu, který vytvořil smrtící patogen. Roztrpčený svou rolí spoluviníka možné vraždy milionů lidí biologickou zbraní, kterou vyvinul, a zbavený veškerých iluzí, se ruský vědec pokusí ukrást patogen sám, nikoliv ale kvůli zisku, a nyní se skrývá.

Jonah Hobbs - Cliff Curtis

Cliff Curtis
Cliff Curtis | Twentieth Century Fox
Během let, kdy Hobbs opustil rodnou Samou, nejstarší bratr Jonah přeměnil rodinný podnik z ilegálního pašeráctví na obchod na mezinárodní úrovni: Hobbs Custom Garage. Je naštvaný a bratrovi nevěří (kdysi odmítl krýt obchody své rodinky), takže shledání není právě nejpříjemnější.