Zemřel herec Rutger Hauer, autor jedné z nejpamátnějších vět v historii filmu

Zemřel herec Rutger Hauer, autor jedné z nejpamátnějších vět v historii filmu
Blade Runner | Blade Runner
"Všechny ty vzpomínky zmizí v čase jako slzy v dešti" - jedna z nejpamátnějších vět stříbrného plátna, kterou pronese Roy těsně před svou smrtí, nebyla prací žádného ze scenáristů filmu Blade Runner. Hauer zaimprovizoval při natáčení scény, když se nedařilo natočil závěrečný monolog jeho postavy dostatečně uspokojivě. A legenda byla na světě.
Hauer se narodil 23. ledna 1944 v nizozemském Breukelenu. Než se vydal na hereckou dráhu, pracoval jako elektrikář či tesař. Jeho prvním americkým filmem, který mu otevřel dveře k dalším projektům, byla kriminálka Noční dravci z roku 1981, kde si zahrál po boku tehdy již slavného Sylvestera Stalloneho. Snímek se bohužel nedočkal ve své době příliš dobrého přijetí (což vnímal Stallone jako osobní selhání). Hauer byl nicméně vynikající a od té doby neměl o role nouze. Často byl později obsazován do záporných roli.
Úmrtí oblíbeného herce potvrdil jeho agent Steve Kenis. Rutger Hauer nečekaně zemřel v pátek v nizozemském Beetsterzwaagu po krátké nemoci.
Rutger Hauer
zemrel-herec-rutger-hauer-autor-jedne-z-nejpamatnejsich-vet-v-historii-filmu
Poznáte nejlepší sci-fi za celou dobu existence kinematografie?