Recenze na poslední tarantinovku jsou venku. Jak vysoké má známky?

Recenze na poslední tarantinovku jsou venku. Jak vysoké má známky?
Tenkrát v Hollywoodu | Sony
Tarantino si tentokrát opravdu neukousl malé sousto. Tenkrát v Hollywoodu nás zavádí ke konci 60. let 20. století, kdy 9. srpna roku 1969 došlo k maniakálnímu vraždění sekty "Family" seskupené kolem jejího vůdce Charlese Mansona. Jednou z obětí se stala slavná herečka Sharon Tate (ve filmu Margot Robbie), toho času ve vysokém stádiu těhotenství. Životní partnerka režiséra Romana Polanského byla zabita spolu s dalšími přáteli v kalifornské vile. Faktickou část doplňuje příběh fiktivního herce Ricka Daltona (Leonardo DiCaprio) a jeho kaskadérského dabla Cliffa Bootha (Brad Pitt).
Prostor pro kontroverzi je tedy poměrně velký. Tarantino to ale nejen tradičně ustál (ostatně na tenkém ledě bruslí celou kariéru), ale navíc se mu podle všeho povedlo z tématu vytřískat opravdový majstrštyk. Snímek vstupuje do amerických kin teprve tento týden, takže divácké známky zatím brát v potaz nemůže, jsou tu ale ohlasy kritiků. A jde o velkou jízdu. Na Rottentomatoes momentálně evidují 94 recenzí, z toho jen 8 negativních. Průměrná známka je 8.19 z 10, což z filmu dělá třetí nejlepší tarantinovku dle kritiků. První je podle očekávání Pulp Fiction (9.22 z 10), druzí jsou Gauneři (8.81 z 10).
Chválí se prakticky všechno a Tarantino znovu dokazuje, že v rámci své generace nemá mezi filmaři příliš rovných. Tenkrát v Hollywoodu je jeho devátý film, tudíž by měl následujícím s režírováním celovečeráků skončit (chce udělat jen deset). Upřímně na Kinoboxu doufáme, že si to rozmyslí.
Tenkrát v Hollywoodu
Margot Robbie
Filmový svět Quentina Tarantina