Bond 25: Britský bulvár přinesl "zaručenou zprávu", kdo bude novým agentem 007

Bond 25: Britský bulvár přinesl "zaručenou zprávu", kdo bude novým agentem 007
Lashana Lynch ve filmu Captain Marvel | Marvel Studios
Ti přinesli na svém serveru zprávu, která se údajně zakládá na informacích od filmařské obce (nezapomínejme však, že Daily Mail je bulvární médium) a váže se k chystanému pětadvacátému filmu s Jamesem Bondem, který by měl mít premiéru v dubnu příštího roku. Ve snímku se vedle Jamese Bonda v podání Daniela Craiga objeví postava svůdné Nomi (Lashana Lynch známá z Captain Marvel).
Lashana Lynch
Lashana Lynch ve filmu Captain Marvel | Marvel Studios
Redaktoři Daily Mailu údajně mají k dispozici dialogy z filmu. V jedné ze scén šéf tajné služby MI6 v podání Ralpha Fiennese oslovuje označením "agent 007" právě Nomi a James Bond o toto ikonické označení přichází. Bulvární médium dále uvádí, že Bond si suspendování nenechá líbit a Nomi se pokusí svést. Ona se však nenechá a v duchu současného feminismu se odmítne nechat "opít" pouhým sexem.
Takže obyčejná letní "kachna"? Zdá se. Na druhou stranu, pokud můžeme zprávě věřit, napovídá to něco o tom, kam by série mohla do budoucna (a v jakém duchu) směřovat. Rozhodně to však neznamená, že Lashana Lynch převezme v další bondovce po Danielu Craigovi oblek a zbraň.
Bond 25: Studio našlo nového režiséra a jde o hodně zajímavou volbu
Filmy21. 9. 2018
Bond 25: Studio našlo nového režiséra a jde o hodně zajímavou volbu
Vznik jubilejní bondovky provází už tolik potíží a nezdarů, že by vynesení části scénáře a prozrazení děje (pokud tak tomu je a nejde o senzacechtivou bulvární informaci) znamenalo další hřebík do pomyslné rakve. Každopádně, titulky s fotografií "budoucí agentky 007" už se šíří internetem a sociálními sítěmi a všichni kritici "nových pořádků" (odpůrci MeToo, feminismu a politické korektnosti) bijí na poplach, smějí se, případně kroutí hlavami. Doporučil bych jediné, přečíst si originální anglický text.
Není čas zemřít