První reakce na divácký hit léta jsou venku

První reakce na divácký hit léta jsou venku
Lví král (2019) | Barraques.cat
Režisér John Favreau se tímto projektem vrací na velmi úrodnou půdu, kterou beze zbytku obdělal už v případě své Knihy džunglí. Ta slavila v kinech
Lví král
Lví král (1994) | 2002 WALT DISNEY Pictures
ohromný úspěch a představila publiku takřka autentickou živou animaci. O totéž se bude snažit i Lví král, v němž se režisér navzdory kompletně digitální DNA filmu pokusí vzkřísit dobrodružství plné života - tak reálné, jak je to jen možné. Sám Favreau k tomu ostatně prohlásil: "Tým přes efekty dostává spoustu času, aby vše vykonal správně. Jsou to vesměs ti stejní lidé, s nimiž jsem pracoval už na Knize džunglí. Tam to pro mě byla velká vzdělávací křivka, nyní už jsem připraven zrychlit, jsem zvyklý s nimi pracovat a už vím, co všechno technologie dokáže. A technologie od té doby znovu razantně pokročila."
Úspěch předchozí zmiňované adaptace disneyovské klasiky však není ničím proti tomu, jaké oblibě se těší původní Lví král. Už jen jeho kultovní status je schopen zajistit nové verzi hafo oddaných diváků, které jistě nezklamali ani dosavadní krásné upoutávky a vizuální podoba filmu. Otázkou tedy zůstává, jak se bude zřejmě nejočekávanější rodinný biják roku publiku líbit?
Lví král
Lví král | Walt Disney Studios
První ohlasy po premiéře shodně naznačují, že okouzlení z originálu se povede přenést také na současnou mladou generaci. Lví král by měl být audiovizuálně ohromující a podle všeho zvládá ctít originál a současně dodávat vlastní zábavné nápady. Vše je prý přesně na svém místě, a byť mohou být náročné efekty občas trochu rozrušující a hudební čísla méně vynalézavá, vše okamžitě zakrývají fungující emoce a Timon a Pumba, kteří si kradou část filmu pro sebe. Objevily se drobné pochyby, že film zkrátka nebyl úplně nezbytný, ale jeho podoba je přesto dechberoucí a rodiny s dětmi ho budou prý milovat. Jeden z recenzentů dokonce prohlásil, že se během snímku v sále tolik tleskalo, až si připadal jako na rockovém koncertu.
Tak snad první dojmy nepřehání podobně jako u nedávné Godzilly a opravdu nás za týden nečeká jen uhrančivá přehlídka technických možností moderní animace, ale i zábavné dobrodružství se silnými emocemi a dobře vybalancovanou vlnou nostalgie. Těšit se ale zřejmě pomalu můžeme.
Vyznáte se v zákulisí disneyovských remaků?