TOP kina USA: Spider-Man je konečně zase oficiálně na vrcholu

TOP kina USA: Spider-Man je konečně zase oficiálně na vrcholu
Spider-Man: Daleko od domova | Marvel Studios
Nakonec byl potřeba další restart, tentokrát za asistence samotného Marvelu. Spider-Man: Homecoming měl vlažnější začátek v kinech, ale nakonec z toho bylo ohromných 880 milionů dolarů. O víkendu dorazilo do amerických kin pokračování Spider-Man: Daleko od domova a bude to velké. Za víkend 93,6 milionů, za celé svátky 185 milionů. Celosvětově je nový snímek po necelém týdnu od uvedení na 580 milionech a je jisté, že miliarda padne, což udělá z Daleko od domova nejúspěšnější film se Spider-Manem v hlavní roli vůbec. Teď ještě ještě natočit ten fanoušky vymodlený crossover s Venomem Toma Hardyho a dost možná se příště zaútočí i na miliardy dvě.
Spider-Man měl o vítězství předem rozhodnuto, takže se další studia ani nesnažila nasadit nějakou jinou ambiciózní novinku. Ve větším počtu kin to zkusil akorát hororový Slunovrat od režiséra Ariho Astera (Děsivé dědictví). 6,5 milionu jako otvírák na šestém místě nikoho nevytrhne, ale ono už Děsivé dědictví naznačilo, že Aster bude v tržbách vždycky tahat za kratší sirku, protože točí na dnešní dobu trošičku moc sofistikované žánrovky.
A co Avengers a jejich nekonečný boj s Avatarem? Film o víkendu utržil 3 miliony a momentálně má na kontě 2,772 miliardy, zatímco Avatar 2,788. Rozdíl 16 milionů se jeví jako drobnost, ale Avengers už opravdu melou z posledního a šance na překonání tak mají v podstatě nulové.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
b66f6ee1
Robert Downey jr.