Trailer: Tatiana Pauhofová v Bez vědomí. Po chladnokrevné Pustině představuje Zachariáš ambiciózní špionážní drama

Trailer: Tatiana Pauhofová v Bez vědomí. Po chladnokrevné Pustině představuje Zachariáš ambiciózní špionážní drama
Bez vědomí (Tatiana Pauhofová) | HBO

Bez vědomí: Teaser

V Karlových Varech byly stejně jako před třemi roky představeny úvodní dva díly minisérie Bez vědomí, kde se v hlavní roli představí herečka Tatiana Pauhofová. Seriál pojednává o tajných službách na sklonku 80. let minulého století, kdy se v Československu hroutil komunistický režim. Bez vědomí má šest dílů, seriál je scenáristickým debutem Ondřeje Gabriela a v rolích odborných poradců se na něm podílel spolupracovník CIA a světově uznávaný expert na špionážní techniku H. K. Melton nebo znalec operativních prostředků československé tajné služby Daniel Povolný.
Tatiana Pauhofová
Bez vědomí | HBO
Seriál pojednává o profesionální houslistce Marii (Tatiana Pauhofá), která emigrovala do Anglie z komunistického Československa, kde jejímu manželovi Viktorovi (Martin Myšička) hrozilo uvěznění. Během blížícího se pádu "železné opony" Marie přesvědčí manžela k návštěvě Prahy, což se jim stane osudné. Viktora hledá Státní bezpečnost, britská ambasáda a ještě někdo v pozadí.
V dalších rolích se představí Hattie Morahan (Kráska a zvíře), David Nykl (Země zítřka), Jan Vlasák (Vzteklina), Kristýna Podzimková (Vyšehrad), Lenka Vlasáková (Všechno bude), Petr Lněnička (Milada), Martin Huba (Hovory s TGM) nebo Martin Hofmann. Pro komediální herce, jehož proslavil seriál Most!, šlo o výjimečnou roli.
Martin Hofmann
Bez vědomí | HBO
Hofmann uvádí, že jeho postava je "klidná, racionální a moc nemluví. "Mé role jsou přitom obvykle verbálně košaté, jiné mi ani nebyly dosud nabízeny. T ohle je jedna z v ýjimek. Taky mimochodem nemá moc iluzí o době, ve které žije a nejspíš tuší, že se to bude brzo lámat a že její čas končí."
Televizní premiéru bude mít seriál Bez vědomí symbolicky v listopadu roku 2019, kdy si budeme připomínat 30. výročí od Sametové revoluce. Dle tvůrců má série má ambici nabídnout zcela nový, netradiční pohled na události a dobu, které přinesly Česku a Slovensku svobodu a demokracii.
Tatiana Pauhofová
Bez vědomí