MFFKV: Alois Švehlík bude oceněn za svůj výkon ve filmu Na střeše

MFFKV: Alois Švehlík bude oceněn za svůj výkon ve filmu Na střeše
Na střeše | če
Jako čtrnáctý v pořadí si odnese symbolickou kostku vybroušenou z modrého polodrahokamu lapis lazuli. Slavnostní předání se uskuteční v pátek 5. července v podvečer na úvod akce pro návštěvníky 54. mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, kterou pořádá innogy na Mlýnské kolonádě.
"Herecký výkon Aloise Švehlíka je důvodem, proč stojí za to vidět film Na střeše vícekrát. Postava v jeho podání je zcela autentická i jedinečná. Svým úsporným herectvím dokáže Alois Švehlík vyjádřit vše. Ať už jde o životní skepsi, radost ze života, zklamání, smysl pro humor i férovost nebo dobře ukrývanou dobrotu člověka," uvedl Martin Herrmann, předseda představenstva innogy ČR.
Na střeše
Na střeše | če
"Rypar je živel, který rozhodně nepatří do starého železa nebo třeba s fajfkou a bačkorami na vejminek. A to přesto, že občas tápe a objednává si jeden počítač a k němu dva fejsbuky. Jeho neotřelé sbližování s mladíkem Songem v sobě obnáší jak rovinu humornou, tak i tu vážnější, protože život takový už prostě je," říká o své roli Alois Švehlík.
innogy Modrou kostku uděluje energetická skupina od roku 2006 za mimořádný umělecký výkon ve filmu, který koprodukovala v rámci dlouhodobého projektu innogy - energie českého filmu. Loni toto ocenění obdržel Jiří Vejdělek za režii road movie Tátova volha. innogy je koproducentem více než 70 českých filmů a již 24 let dodává energii karlovarskému festivalu. Celková částka, kterou innogy vložila do rozvoje tuzemské kinematografie pro rok 2019, přesáhla 25 milionů Kč.
Duy Anh Tran, Jiří Mádl, Alois Švehlík
Alois Švehlík, Jiří Mádl a Duy Anh Tran během natáčení filmu Na střeše | če