Očekávaný Sandman mění formát. Netflix si objednal seriál

Očekávaný Sandman mění formát. Netflix si objednal seriál
Sandman | DC Comics/Neil Gaiman
Seriálový Sandman byl měl mít 10 dílů a Neil Gaiman bude spolu s Davidem S. Goyerem působit jako výkonný producent i scenárista. Oficiálním tvůrcem seriálu ale Netflix zvolil Allana Heinberga.
Všichni tito tři muži spolu napíší první epizodu, dále se budou o práci nejspíše dělit a různě konzultovat možnosti.
ocekavany-sandman-meni-format-netflix-si-objednal-serial-1
Sandman - komiks | DC Comics/Neil Gaiman
"Máme radost, že se nám sešel u Sandmana takový tvůrčí tým," uvedl na adresu nového seriálu programový ředitel NetflixuChanning Dungey. "Čeká nás řada bohatých postav, příběhů a neuvěřitelných světů. Těšíme se, že vytvoříme úžasný originální seriál plný mnohavrstevného světa, který fanoušci komiksu tolik milují."
Pokud ale mezi fanoušky původní komiksové předlohy nepatříte, malé zasvěcení:
Sandman (nebo také Sen či Morfeus) je netradičním hlavním hrdinou komiksové série. Jeho postava většinu příběhů spíše jen spojuje, než že by je přímo vedla. Navíc je relativně pasivní. Sandman obvykle vykonává jen svou práci (na což dost často doplácí) a patří do rodiny Věčných (Endless), kteří se na světě objevili na počátku věků a budou tu až do jejich konce. Většinou zobrazují něco nadpřirozeného, ale zároveň běžného pro lidské žití. Věčnými jsou Sen, Osud, Smrt, Zkáza, Touha, Zoufalství a Delirium. Zajímavostí je, že původní komiksová série stejného názvu se objevila v 70. letech minulého století. Když chtěl Gaiman v 90. letech komiks oživit, dostal od DC souhlas pod podmínkou, že vytvoří novou postavu se stejným jménem. Vznikl tak mladý, bledý, nahý, velmi hubený muž s dlouhými černými vlasy a zvláštníma očima. Jeho vizáž se nicméně kompletně mění/upravuje podle toho, kdo se na něj dívá - kočka ho vidí jako kočku, Afričan s tmavou barvou kůže atd. Sandmanova říše je obrovská a jejími obyvateli je řada postav převzatých z jiných komiksů.
ocekavany-sandman-meni-format-netflix-si-objednal-serial
Sandman - ukázka z komiksu | DC Comics/Neil Gaiman