Recenze: Spider-Man: Daleko od domova - školák Peter Parker zavítal do Prahy. Můžeme se těšit na orgie zábavy?

Recenze: Spider-Man: Daleko od domova - školák Peter Parker zavítal do Prahy. Můžeme se těšit na orgie zábavy?
Spider-Man: Daleko od domova | če
Spider-Man: Daleko od domova
Nejnovější Spider-Man je opět úzce provázán s filmovými Avengers. Přímo na ně navazuje a docela detailně se věnuje tomu, jak události v Avengers filmech změnily náš svět. Pokud jste poslední Avengers neviděli, budete z některých podzápletek a vtipů ve Spider-Manovi dost zmateni. To všechno se ale tak nějak dalo očekávat.
Překvapením pro mě ovšem bylo, o kolik infantilnější je nový Spider-Man ve srovnání s dva roky starým Homecomingem. Značná část filmu je věnována Peterovým námluvám, respektive tomu, jak se mu ty námluvy vůbec nedaří a jak se non-stop ztrapňuje. Rozhodně netvrdím, že by všechny ty scény byly nepodařené. Ale jsou jako z nějakého Disneyho televizního seriálu, cíleného na desetiletá děvčata.
A poté, co jsem chválil zajímavého hlavního padoucha v předchozím filmu, musím konstatovat, že padouch a jeho motivace v tomto snímku přesahují svou demencí a nesmyslností mnohé zápletky v "Kačerech z Kačerova"...

Trailer:

Spider-Man: Daleko od domova
Kromě Benátek a Londýna se část filmu odehrává i v Praze, kde si Parkerova třída užije slavný český "Festival světel" a navštíví v divadle představení "Čertovy stěny". Můžeme se zasmát tomu, že na Karlově mostě ve sváteční večer není ani noha, že v pražské hospodě sedí děvčata v kroji nebo že na Staroměstském náměstí stojí nějaké úplně jiné náměstí. Ale nějaké orgie zábavy z toho rozhodně nevyplývají (krátká scéna z Holandska je také natočena v ČR).
Nový Spider-Man je slušně řemeslně zvládnutý, ale celá jeho zápletka je chatrná, nesoudržná a poněkud nudná. Naštěstí je ozvláštněná mnohými vizuálními a verbálními vtípky, takže nemáte čas začít se nudit. Ale délka dvě a čtvrt hodiny se nebezpečně blíží kritické hranici udržitelnosti divákovy pozornosti.
Nedávný animovaný Spider-Man byl bohužel nápaditější, emocionálně působivější a po všech stránkách zajímavější.
Hodnocení: 70%
Průměr hodnocení ze všech recenzí najdete ZDE