Brzy v kinech: Pravá ruka Vlka z Wall Street vzpomíná na skateboardové dospívání

Brzy v kinech: Pravá ruka Vlka z Wall Street vzpomíná na skateboardové dospívání
Vlk z Wall Street (2013) - Jonah Hill a Leonardo DiCaprio | BontonFilm
O čem to je: Kalifornské slunce, holky, mejdany, skejt a parta starších kluků, do které by hrozně rád zapadl. Tohle je prostě léto všech velkých poprvé, na které Stevie nikdy nezapomene. Tím spíš, že ho prožívá v polovině devadesátek – neopakovatelné době, jejíž atmosféru Jonah Hill (Vlk z Wall Street, Superbad) ve svém režijním debutu dokonale vystihl, hudbou počínaje a módou konče. (Aerofilms)
Devadesátky
Devadesátky se českým divákům prvně představily na Febiofestu, nyní jsou k vidění v Karlových Varech a do klasické tuzemské kinodistribuce zamíří ve čtvrtek 11. července 2019. Vybaveny obrazovým formátem 4:3, autentickou retro atmosférou (ano, devadesátá léta jsou retro), "zevláctvím" a skvělými hereckými výkony nebývale silně zapůsobily na řadu diváků. Jonah Hill, který dle vlastních slov vyrůstal v polovině 90. let v Los Angeles a jezdil na skejtu, režíruje s citem, vtipem, bez výraznější brutality. Už nyní se těším na jeho další režijní počin.
Devadesátky
Jak snímek zapůsobil na zástupce tuzemského distributora? " S dospíváním máme všichni svoje zkušenosti, takže není jednoduché vyprávět o něm zábavně, přesvědčivě a nově. Když to ale někdo takhle trefí, posadí vás to na zadek. Už během projekce se v sále ozývaly spontánní výbuchy nadšení, potlesku a smíchu, takže hlasité ovace během závěrečných titulků už byly jen logickým vyústěním. Bouřlivá atmosféra se přenesla i na režiséra Jonaha Hilla, který se musel na chvíli otočit k plátnu, aby se dal dohromady a mohl poděkovat a pozvat na podium svoje náctileté hvězdy (mimochodem, tuhle partičku nejde nemilovat). Věřte mi, je úplně jedno, jestli jste někdy měli široké kalhoty, walkmana nebo skejt. Jestli jste dostali první pusu v L.A., nebo na táboře. Pokud vás tenhle film nedostane, tak sním svoji akreditaci," Jan Noháč, Aerofilms.
Devadesátky
Jonah Hill