Hvězdy hitů Stranger Things a Zaklínač společně v nové verzi Sherlocka Holmese

Hvězdy hitů Stranger Things a Zaklínač společně v nové verzi Sherlocka Holmese
Zaklínač / Stranger Things | Netflix
V tom filmovém se naopak seznámíme s náctiletou sestrou největšího detektivního génia všech dob Sherlocka Holmese. Upřímně jsme její příchod na Kinoboxu tak trochu čekali, protože má Enola Holmesová za sebou již šest knih od Nancy Springer (z toho první dvě - Případ pohřešovaného markýze a Případ lidumilné levačky - vyšly i v českém překladu).
Postavu si zahraje Millie Bobby Brown, která se proslavila jako Jedenáctka z mega úspěšného seriálu Stranger Things streamovací služby Netflix, která se produkčně postará i o tento film. Roli slavnějšího bratříčka pak získal představitel netflixovské Zaklínače Henry Cavill. Ve snímku pojmenovaném Enola Holmes si dálezahrají Helena Bonham Carter nebo Sam Claflin.
Studio neupřesnilo, který díl bude adaptovat a tak přikládáme anotaci první knihy: Enola Holmesová, mladší sestra nejslavnějšího detektiva na světě Sherlocka Holmese, právě v den svých čtrnáctých narozenin zjistí, že její maminka záhadně zmizela. A kdo jiný by ji dokázal zase objevit než její dcera? Enola se v převleku vydá do temných, nebezpečných končin Londýna - ale ani její příslušnost k rodině mistra dedukce ji nedokáže předem připravit na to, s čím se musí vypořádat. Nachází sice stopy vedoucí k mamince, ale cestu jí kříží bezcitní únosci, zločinní vrahové a co víc - i její prohnaný bratr!
hvezda-stranger-things-a-superman-nam-predstavi-sestru-sherlocka-holmese