Spider-Man: Daleko od domova - Jaké jsou první ohlasy?

Spider-Man: Daleko od domova - Jaké jsou první ohlasy?
Spider-Man: Daleko od domova (detail plakátu) | Marvel Studios
Peter Parker v novince Spider-Man: Daleko od domova navštíví hned několik evropských metropolí, mezi nimiž je i tuzemská Praha a v menší míře též Liberec. Dalším lákadlem k návštěvě kina je fakt, že se v případě nové marvelovky jedná o vůbec první film uvedený po Avengers: Endgame. Po konci jedné významné epochy startuje další. Jak si částečně zranitelný superhrdina Spider-Man poradí ve světě, kde bude o poznání osamělejší?
Novinku stejně jako předchozí film Spider-Man: Homecoming (2017) režíroval Jon Watts a první recenze hovoří o dalším výrazném marvelovském zářezu. Web RottenTomatoes prozatím napočítal 94 kritik, z toho z toho 90 procent kladných. Průměrná známka činí 7.4 z 10. Pojďme si vybrané ohlasy přiblížit.
KLADNÉ OHLASY
"Převažuje rozkoš; zábavný film úspěšně stiskává tlačítko s označením OBNOVA MARVEL CINEMATIC UNIVERSE."
(Peter Hartlaub, San Francisco Chronicle)
"Daleko od domova je košatá extravagance, která funguje desetkrát lépe než předchozí Homecoming. Je to rozpustilé, okouzlující a dějové twisty fungují jednoduše geniálně."
(Ben Rolph, Discussing Film)
"Snímek zachycuje Toma Hollanda v pozici nejchlapečtějšího Spideyho vůbec. Na druhou stranu možná nakrkne fanoušky spřádáním dosud neznámých sítí."
(Peter Howell, Toronto Star)
"Zaujme pozlátkem a rychlostí. Skromnou až naivní ctižádost naplňuje vrchovatě."
(Justin Chang, Los Angeles Times)
ZÁPORNÉ OHLASY
"Spider-Man, kterého sledujeme na konci filmu, se neliší od toho na začátku. Nemůžu si pomoct, ale připadá mi, že by se vyvíjel stejně kdyby býval vůbec neopustil Queens."
(David Ehrlich, indieWire)
Spider-Man: Daleko od domova
Poznáte všechny hrdiny Marvelu v jejich méně známých filmových rolích?