TOP kina USA: Hračky od Pixaru si to rozdaly s vraždící panenkou Chuckym

TOP kina USA: Hračky od Pixaru si to rozdaly s vraždící panenkou Chuckym
Dětská hra (2019) | Orion Pictures
Nikdo samozřejmě nečekal, že z toho bude nějaký souboj. Nová pixarovka mířila nad sto milionů, zatímco rebootovaný Chucky maximálně někam k dvaceti/třiceti, kam se obvykle ty solidnější hororové novinky podívají.
Nakonec to dopadlo trochu hůře, než se čekalo. Příběh hraček ovládl žebříček a skončil se 118 miliony první, což je rekord pro sérii, očekával se ale start mezi 150 až 200 miliony (například Úžasňákovi 2 otevřeli za 183). Jde o zklamání? Spíše ne. Trojka byla v létě 2010 v obdobné pozici (start za 110) a nakonec se z filmu stala trvalka, která si jen z amerických kin odnesla ohromných 415 milionů a celosvětově miliardu. Vyhlídky jsou tedy slušné.
I Dětská hra nedopadla úplně podle představ, znovu ale není na místě mluvit o zklamání. Nová verze hororové klasiky debutovala na druhém místě za 14 milionů, přičemž stála 5. Náklady už jsou tedy doma a je čas vydělávat. Na novou sérii to možná stačit nebude (ona je navíc stále aktuální ta původní, pro kterou se chystá navazující seriál), studia ale určitě tratit nebudou.
Veliký propadák si naopak o víkendu připsal na konto Luc Besson, který si chtěl spravit finanční reputaci po průšvihovém Valerianovi. Novinka Anna, jíž napsal i režíroval, je bohužel podle ohlasů tím dost možná nejblbějším, co kdy natočil. Besson si bezpochyby od příběhu modelky, která se stane špiónkou KBB, sliboval (pokud jde o tržby) další Lucy. Místo toho se film nepodíval ani do TOP10 a s 3,5 miliony z 2114 kin skončil až jedenáctý.
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
6b4229d9
a1209a98