Vzniká supertajný projekt určený pro virtuální realitu

Vzniká supertajný projekt určený pro virtuální realitu
Cycles | Walt Disney Studios
Nikoho ten úspěch asi příliš nepřekvapil. Studio Disney totiž má předpoklady a finance dobýt i toto zatím nepříliš prozkoumané médium. A podařilo se mu to, Cycles jsou povedeným kouskem, o kterém odborníci hovoří v superlativech. A navíc to není jediný snímek pro VR, Disney již plánuje nový, supertajný projekt.
disney-uz-zacina-utocit-i-na-svet-virtualni-reality-2
Cycles | Walt Disney Studios
A stejně jako v případě Cycles ho bude režírovat Jeff Gipson. Snímek by měl být dlouhý kolem tří až pěti minut, tvůrčí tým má údajně volnou ruku a může pracovat s již existujícími postavičkami studia Disney.
A o čem že je vychvalovaný snímek Cycles? Jde o příběh budování domova pro novou rodinu. "Každý dům má svůj jedinečný příběh spojený s lidmi, kteří v něm žijí," uvedl Gipson. "Chtěli jsme vytvořit příběh v jediném jednoduchém místě a umožnit divákovi sledovat život kolem něj. Je to emocionální snímek, vyjadřuje skutečné výkyvy lidského života, jednou jsme nahoře, jednou dole, jednou šťastní, jindy nešťastní."
Diváci se tak pohybují po celou dobu filmu na jediném ohraničeném prostoru, což je pro experimenty s novým formátem filmu určitě lepší. Zajímavostí je i fakt, že natáčení trvalo pouhé čtyři měsíce.
Zajímavostí také je, že divákovi je dovoleno dívat se kolem sebe jakkoliv chce. Aby však udržel pozornost na tom místě, kde je to žádoucí, pomohli si tvůrci jednoduchým trikem. Jakmile divák zamíří pohledem jinam, obraz zešedivý. Jedná se o intuitivní způsob, jak divákovi naznačit, že je jinde než má být, ale nepřerušit mu zážitek.
disney-uz-zacina-utocit-i-na-svet-virtualni-reality-1
Cycles | Walt Disney Studios
Teď už je jen otázka, jak tyto snímky dostat k divákům. Veškeré promítání zatím probíhalo pouze na filmových festivalech. Není tedy jisté, kdy si něco takového budeme moci prohlédnout i my...
A tuto otázku řeší i tvůrci. Jak popisuje sám Gipson, u Disneyho mají developeři VR zelenou ve všech ohledech, Disney se toho nebojí a ví, že tady je další kupní síla, další médium.
"Časy u Disneyho jsou teď naprosto super," nechal se slyšet Gipson. "Milujeme naše filmy, živí nás, ale je paráda, že se studio zajímá o VR a ví, co toto médium znamená. Potom, co jsme udělali Cycles a ukázali ho světu, hned jsem začali vést rozhovory. Jak budeme pokračovat? Jak to dostat k divákovi? Je to vzrušující a již připravujeme nový VR film, pokračujeme v těchto snahách a to je úžasné."
Tak se nechme překvapit, co to pro nás znamená...