Dočkají se Hunger Games filmového prequelu?

Dočkají se Hunger Games filmového prequelu?
Hunger Games | Lionsgate
Podle dostupných informací se navíc podle všeho jedná zároveň i o filmové adaptaci románu, který je zatím označován jako Untitled Panem Novel.
dockaji-se-hunger-games-filmoveho-prequelu
V oficiálním prohlášení pro Associated Press uvedl ředitel společnosti Lionsgate Joe Drake toto: "Jsme hrdým domovem Hunger Games, proto se velmi těšíme na vydání další Suzanniny knihy. Během psaní jsme s ní komunikovali a těšíme se na bližší spolupráci s ohledem na plánovaný film."
Děj knihy nás zavede do období 64 let před událostmi, kterými Katniss Everdeenová rozpoutala povstání proti Panemu. Zajímavé určitě bude i to, za jakého pohledu a z jaké strany se budeme na Panem dívat, zda opět z pohledu obyvatel okrsků, nebo privilegovaných obyvatel hlavního města.
Josh Hutcherson, Jennifer Lawrence
Hunger Games | Lionsgate
"V této knize jsem chtěla prozkoumat povahu toho, co nás činí tím, kým jsme a co chápeme jako nutnost k přežití," uvedla na adresu své novinky Collinsová. "Období rekonstrukce deset let po válce, bězně označované jako Temné dny, je dobou, kdy se Panem snaží postavit na nohy. Je to přesně ta křehká půda, kterou cítí pod svýma nohama postavy příběhu a zápolí s těmito otázkami, jenž pak určují jejich chápání lidskosti."
Jennifer Lawrence
Hunger Games | Lionsgate
I herecké obsazení bude velkým otazníkem. Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth a Josh Hutcherson jsou ze hry, stejně jako Woody Harrelson... Kdo by je mohl nahradit? Následníkům nezávidím, budou to mít sakra těžké.