TOP kina USA: Muži v černém narazili a rozšiřují sérii letošních propadáků

TOP kina USA: Muži v černém narazili a rozšiřují sérii letošních propadáků
Muži v černém: Globální hrozba | Columbia TriStar
Snímek s poměrně obstojnou kampaní vyrazil o víkendu do amerických kin, využívající nálepky "hrdinové Thora v hlavních rolích" a lákající na řadu starých známých z minulých dílů (leč ústřední duo do téhle škatulky nepatří). Recenze jsou mizerné, což provázelo i předchozí dva díly. Vždy ale nakonec šlo o hity. Tentokrát ale diváci na boj "se šmejdy z vesmíru" neslyšeli. Noví agenti evidentně (navzdory marvelovské nálepce) na diváky nezafungovali a čtvrtí Muži v černém odcházejí z víkendového boje sice první, ale za pouhých 28 milionů dolarů (všechny předchozí díly startovaly na padesáti).
Celosvětově je Globální hrozba na 102 milionech, což už je o něco lepší, ale pořád chybí hodně dolarů k tomu, aby se studio dostalo do plusu. A vzhledem k tomu, že řada diváků by si údajně po návštěvě kina nejraději nechala vymazat paměť, to na nějakou trvalku nevypadá. Pokus o restart tedy nevyšel a Muži v černém nás nejspíš na nějakou dobu zase opustí.
Jak to vypadá s crossoverem Mužů v černém a Jump Street?
Filmy9. 1. 2019
Jak to vypadá s crossoverem Mužů v černém a Jump Street?
Ještě hůře dopadl navrátilec Shaft. Ten se novým dílem pokusil svézt na vlně restartů, které na to jdou s nadsázkou (minimálně tak film prezentovaly trailery). Série v 70. letech minulého začínala jako zábava pro černošské publikum. V roce 2000 se pokusila získat nové diváky verzí se Samuelem L. Jacksonem (která nicméně na původní filmy navazovala) a byl z toho malý hit. Nejnovější přírůstek, jenž znovu navazuje, oproti tomu propadl. Úvodních 8,3 milionů na šestém místě je hodně málo, ale střízlivý rozpočet (30 milionů) by se měl bez problémů zaplatit. Na další díl to ale asi nebude.
Žádný další nováček se do TOP10 nepodíval. Za zmínku nicméně stojí zombie novinka Jima Jarmusche Mrtví neumírají, jež skončila dvanáctá - z 613 kin si odnesla 2,3 milionů, přičemž rozpočet je pouhých 5,5 (a celosvětově už film skoro tu samou sumu na kontě má). Jarmuschovy filmy všeobecně moc nevydělávají, takže i tenhle relativně skromný start je pořád tím nejlepším, jakého se kdy kultovní režisér dočkal (do téhle chvíle byly nejúspěšnější Zlomené květiny, které v roce 2005 otevřely za 780 tisíc).
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.
31afb24f
Shaft