Trailer: Představuje se jeden z nejdražších filmů české kinematografie

Trailer: Představuje se jeden z nejdražších filmů české kinematografie
Nabarvené ptáče - Petr Kotlár | Silver Screen / teaser
Nabarvené ptáče
Nabarvené ptáče
O čem to je: Nadčasové poselství o putování a útrapách malého židovského chlapce za druhé světové války. Ve snaze uchránit své dítě před masovým vyhlazováním Židů, posílají rodiče desetiletého syna k tetě Martě na venkov. Teta však záhy nečekaně umírá. Chlapec se tak musí vydat na cestu a protloukat se sám nepřátelským světem, ve kterém platí jen místní pravidla, předsudky a pověry. Kvůli své odlišnosti se během putování setkává se strachem, opovržením a krutostí. Jeho snahu o fyzické přežití ale po válce střídá jiný boj. Boj, kterého si ani není vědom. Boj sama se sebou, boj o svou duši, boj o svojí budoucnost... (Bioscop)
Václav Marhoul (Tobruk, Mazaný Filip) dal filmovému projektu Nabarvené ptáče víc než deset let svého života. 169 minut dlouhý černobílý snímek, v němž bude absentovat hudba, natočil kameraman Vladimír Smutný, držitel 7 sošek Českého lva. V hlavních rolích se představí debutující Petr Kotlár a plejáda mezinárodně známých herců - Udo Kier, Harvey Keitel, Stellan Skarsgård, Barry Pepper, Julian Sands a řada dalších. Všechno tedy nasvědčuje tomu, že Marhoul svým snímkem cílí na mezinárodní (zahraniční) publikum.
Nabarvené ptáče
První teaser dává tušit, že se Marhoul nechal inspirovat tuzemskými i zahraničními klasikami: Marketou Lazarovou (1967), Démanty noci (1964), Jdi a dívej se (1985) či klasickými westerny.
Snímek s odhadovaným rozpočtem 160 milionů korun se Nabarvené ptáče zařadí mezi finančně nejnákladnější tuzemská kinematografická díla vůbec. Václav Marhoul, režisér, scenárista a producent v jedné osobě, by jej rád představil na letošním filmovém festivalu v Benátkách (28. srpna - 7. září 2019).
Harvey Keitel, Václav Marhoul
Stellan Skarsgård
2. světová válka ve filmu