Trailer: Ewan McGregor se představuje v nejočekávanější adaptaci podle Stephena Kinga

Trailer: Ewan McGregor se představuje v nejočekávanější adaptaci podle Stephena Kinga
Doktor Spánek | Warner Bros.
Nyní se pokračování kultovního hororu Osvícení ukazuje v prvním traileru:
Doktor Spánek od Stephena Kinga
Podle Kingových děl vznikla a vzniká celá řada filmových, televizních a seriálových adaptací (s lepším i horším výsledkem). Mistr temných podívaných nebyl s Kubrickovým Osvícením spokojen; vytýkal mu například fakt, že film končí jinak než kniha nebo obsazení Jacka Nicholsona do role vyšilujícího spisovatele Jacka Torrance, který se v osamělé hotelové pracovně proměňuje v lidské monstrum a terorizuje manželku Wendy (Shelley Duvall) i syna Dannyho (Danny Lloyd). Z filmu se stal nicméně kult a spisovatel King sepsal knižní pokračování Doktor Spánek, kde se v hlavní roli představuje odrostlý Danny Torrance, syn obávaného spisovatele.
Jak už jste nejspíš z traileru pochopili, právě Dannyho ve filmu Doktor Spánek hraje Ewan McGregor. Práva na knihu odkoupila společnost Warner Bros., která na pozici režiséra dosadila Mikea Flanagana (Geraldova hra, Ouija: Kořeny zla), tedy režiséra, který má již s převáděním Kingovy látky pro filmové plátno zkušenosti s kladně přijatou Geraldovou hrou.
Doktor Spánek vstoupí do českých kin 31. října 2019, dále hrají Rebecca Ferguson, Jacob Tremblay, Zahn McClarnon nebo Bruce Greenwood.
Doktor Spánek od Stephena Kinga
Doktor Spánek | Warner Bros.