TV TIP: Diego Maradona - euforie a dramata jednoho z nejlepších fotbalistů planety

TV TIP: Diego Maradona - euforie a dramata jednoho z nejlepších fotbalistů planety
Diego Maradona | Aerofilms
Diego Maradona
O čem to je: Diego je usměvavý kluk z předměstí, který miluje fotbal a svou velkou rodinu. Díky obrovskému talentu plní sny sobě, svým blízkým i stovkám milionů fanoušků po celém světě. V Neapoli, kde by i ďábel potřeboval bodyguarda, se Diego stává Bohem. Fanatický obdiv a slávu je těžké ustát a Diego skrývá svou lidskou tvář čím dál víc pod masku Maradony. Tomu nejsou cizí divoké večírky, nevěry, podvody, kokain ani pletky s mafií. Zničující spirála se roztáčí. Strhující portrét jedné z nejslavnějších a nejvíce kontroverzních osobností vůbec poskládal držitel Oscara Asif Kapadia (Senna, Amy) z více než 500 hodin záběrů z Maradonova soukromého archivu. (Aerofilms)
" Hlubokých lidských příběhů slavných osobností tu bylo už mnoho. U Senny a Amy jsem si potvrdila, že nejlíp je umí zpracovat Asif Kapadia. Je fascinující, jak komplexní a probarvený příběh dokáže poskládat bez mluvících hlav a umělých rekonstrukcí situací, pouze s použitím autentických archivů," dodává za distributora Aerofilms Anna Lísalová.
"U Diega Maradony nejenže Kapadia odvedl opět skvělou práci, ale nabídl mi dokonce ještě něco navíc. Je to moment, kdy Diega odsoudí celá Itálie, přestože dělal jen to, co umí nejlíp a co po něm celý život všichni chtěli, hrál fotbal a dal gól. Moment, který determinoval celý jeho následující život. A tenhle moment vás musí zasáhnout, i když vám je fotbal úplně ukradený. Mně fotbal úplně ukradený není, ale i bez toho bych si dovolila říct, že snímek Diego Maradona je jeden z nejlepších filmů, který jsem v posledních letech viděla. "
Od tuzemských recenzentů si Diego Maradona vysloužil velmi vysoké hodnocení 79 procent.
Diego Maradona
Diego Armando Maradona
Diego Maradona | Aerofilms