TOP kina ČR: Počasí neporučí ani nejsilnější z mutantů X-Men

TOP kina ČR: Počasí neporučí ani nejsilnější z mutantů X-Men
X-Men: Dark Phoenix | CinemArt
5. JOHN WICK 3 (země vzniku: USA)
John Wick 3
Tržby 1 milion 111 tisíc korun / návštěvnost 6.536 diváků
Necelý měsíc je v českých kinech třetí John Wick s tváří Keanu Reevese. Série nabrala správný akčně-vizuální směr a kritiky nejčerstvější přírůstek znovu oslnil. S tržbami a návštěvností je to však horší; celkové statistiky dávají dohromady necelých 118 tisíc diváků a něco málo přes 17 milionů korun. Celosvětová čísla dávají výsledných 252 milionů dolarů.

4. ROCKETMAN (Velká Británie, USA)
Rocketman
Tržby 1 milion 217 tisíc korun / návštěvnost 7.541 diváků
"Rakeťák" Elton John skončil druhý víkend od premiéry čtvrtý. Mystifikačně pojatý muzikál zaujal tuzemské recenzenty, ale na komerční úspěch megahitu Bohemian Rhapsody (2018) nenaváže ani omylem - za necelé dva týdny má na kontě jen 28.400 diváků a 4 miliony 455 tisíc korun. Škoda.

3. ALADIN (USA)
Aladin
Tržby 1 milion 714 tisíc korun / návštěvnost 10.617 diváků
Hraně-triková disneyovka z orientu od režiséra Guye Ritchieho skončila třetí. Ti, co pamatují animovaného Aladina (1992), nemohou novince přijít na jméno. O vyloženém propadáku se však hovořit nedá. Celosvětově má snímek s rozpočtem 183 milionů dolarů v rámci tržeb na kontě 604 mega.

2. PSÍ POSLÁNÍ 2 (USA)
Psí poslání 2
Tržby 1 milion 745 tisíc korun / návštěvnost 12.116 diváků
Zvířata táhnou. Po Psím poslání z roku 2017 je tady volné pokračování s roztomilým chlupáčem, který žije několik životů, převtěluje se a střídá majitele a lidské parťáky. Lehce vyčerpané téma stačilo o premiérovém víkendu na druhé místo žebříčku Top 20 tržeb a návštěvnosti Unie filmových distributorů.

1. X-MEN: DARK PHOENIX (USA)
X-Men: Dark Phoenix
Tržby 3 miliony 526 tisíc korun / návštěvnost 21.476 diváků
Žádné překvapení se nekoná. Vrchol žebříčku obsadili X-Meni se svým "finálním" dobrodružstvím Dark Phoenix. Kritiky byly poměrně vlažné (na RottenTomatoes uvádějí jen 23 procent kladných recenzí), od vyvrcholení série by si novináři představovali působivější záležitost. V rámci slabého víkendového žebříčku však X-Meni přesvědčivě vládli.
Miroslav Krobot
TvMiniUni: Zloděj otázek | BontonFilm
Jak se vedlo dalším čtvrtečním novinkám? Do Top 20 se dostala už pouze jedina, tuzemský rodinný snímek TvMiniUni: Zloděj otázek (2019) kombinující živé herce s animovanými prvky. K dispozici měl 69 kin, do kterých přišlo 681 diváků (méně než 10 na kino). Tržby činily necelých 97 tisíc korun. Film obsadil patnáctou příčku.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.