Bažináč: V DC zrušili seriál po odvysílání jediné epizody, přesto existuje šance na pokračování

Bažináč: V DC zrušili seriál po odvysílání jediné epizody, přesto existuje šance na pokračování
Bažináč | DC Universe
Zrušení bylo překvapivé mimo jiné proto, že se první díl dočkal velmi dobrých reakcí a podle všeho neměl ani nejhorší sledovanost. Proč přišla ona stopka? Těch důvodů bude víc, s jistotou ale můžeme říct jenom to, že tým trpěl nějakými tvůrčími neshodami již při výrobě první série a producenti v projekt ztratili víru. Že je něco v nepořádku ostatně naznačovalo již to, že původně ohlášených 13 epizod bylo nakonec bez vysvětlení zredukováno na 10.
Největší vinu prý neslo to, že o streamovací službu DC Universe nebyl v době spuštěný dostatečně velký zájem. Severní Karolína, kde se seriál natáčel, navíc podle všeho neposkytl studiu slibovanou daňovou úlevu, která měla činit až polovinu rozpočtu celé show. To znamená, že měli v DC na stole seriál, jenž je stál dvakrát tolik než chtěli a s mnohem menším záběrem diváků, než jaký si přáli (za což si na druhou stranu mohli částečně sami, neboť jejich služba není dodnes v mnoha regionech vůbec dostupná).
Tvůrci Bažináče s něčím takovým přirozeně vůbec nepočítali a tudíž nedopřáli seriálu potřebné finále. Možná ale nakonec nebude třeba.
Práva na vysílání si totiž zajistila televizní stanice The CW, kde si již léta úspěšně hýčkají celý Arrowverse (tedy DC seriály Arrow, The Flash, Supergirl, Legends of Tomorrow, Black Lightning a Batwoman). Postavy z Bažináče si již zahostovaly v Legends of Tomorrow a takový Constantine v podání Matta Ryana byl po svém zrušení zachráněn právě touhle show (objevil se již v třech desítkách epizod). Snad bude mít Bažináč stejné štěstí.
Bažináč