Trailer: Matt Damon posílá vychrtlého Christiana Balea do motoristické války

Trailer: Matt Damon posílá vychrtlého Christiana Balea do motoristické války
Na plný plyn | 20th Century FOX / trailer
O čem to je: Le Mans je pomyslným trojbojem motoristických závodů, čtyřiadvacetihodinovým testem výdrže, nervů a konstrukčních dovedností jednotlivých stájí. Roku 1966 se americká společnost FORD rozhodla konkurovat Ferrari a vyslala na okruh model GT40, který zkonstruoval Carroll Shelby (Matt Damon) a usedl do něj neohrožený Brit Ken Miles (Christian Bale). Co předcházelo samotnému závodu? A jak vyčerpávající "čtyřiadvacítka" v památném roce 1966 byla?
Na to odpoví celovečerák uznávaného režiséra Jamese Mangolda Na plný plyn, který se do českých kin podívá prvně 14. listopadu roku 2019. Trailer a plakát je venku, tak se pokochejme. Uvidíme, zda tvůrci vzdají poctu závodníku Kenu Milesovi, jehož jen pár týdnů po památné jízdě stihla tragická událost.
Matt Damon, Josh Lucas, Jon Bernthal, James Mangold, Caitriona Balfe, Christian Bale | 20th Century Fox
Režisér James Mangold (Logan: Wolverine) se během natáčení rozhodl co nejvíce využít skutečných vozů a dát tak přednost před prací trikařů. Christian Bale opět potvrdil, že se na roli připravuje dlouhé měsíce dopředu. Po "obtloustlém" politikovi Chaneym, jehož ztvárnil v na Oscara nominovaném dramatu Vice (2018), musel do role automobilového závodníka opět shodit desítky kilogramů.
trailer-matt-damon-posila-vychrtleho-christiana-balea-do-motoristicke-valky
Le Mans '66