Nevěříte, že je Clint Eastwood největší drsňák Hollywoodu? Pak si poslechněte příběh, jak se stal starostou v Kalifornii

Nevěříte, že je Clint Eastwood největší drsňák Hollywoodu? Pak si poslechněte příběh, jak se stal starostou v Kalifornii
Clint Eastwood | Warner Bros.
Clint Eastwood se kdysi přestěhoval do městečka Carmel v Kalifornii a místo si natolik zamiloval, že se v něm rozhodl nejen žit, ale rozjet i podnikání. V roce 1971 si otevřel hospodu Hog's Breath Inn a o nějakou dekádu později ji chtěl rozšířit. A narazil u úřadů. Tehdejší zkostnatělé osazenstvo radnice mu neustále házelo klacky pod nohy. Úředníci vůbec postrádali nějakou pružnost - město ve vývoji stagnovali a například byl stále držen v platnosti absurdní zákon z roku 1929, který nepovoloval podávat zmrzlinu do kornoutů.
neverite-ze-je-clint-eastwood-nejvetsi-drsnak-hollywoodu-pak-si-poslechnete-pribeh-jak-se-stal-starostou-v-kalifornii
Clint Eastwood | Warner Bros.
Eastwooda přístup radnice natolik otrávil, že se 30. ledna 1986 rozhodl udělat to, co dělá Clinta Eastwooda Clintem Eastwoodem - místo, aby si jen stěžoval, vydal se do boje o post starosty. Přihlášku podal na poslední chvíli, bez větších obtíží vyhrál, a když nastoupil do úřadu, nechal všechny neschopné úředníky vyházet, zrušil zákaz s kornouty a rozšířil si hospodu.
Eastwood byl starostou Carmelu dva roky a přestože měl jako herec/režisér napilno, vždy se o víkendech vracel na zasedání a staral se o vylepšování města. To vše za 200 dolarů měsíčně, které šly na charitu. Později znovu nekandidoval, protože mu nešlo o kariéru v politice. Jen potřeboval udělat pořádek ve "svém městě", z pozice prostého občana to nešlo a tak situaci vyřešil způsobem, který by většinu lidí asi nenapadl. Prostě frajer.
Eastwoodovým posledním (?) filmem, který režíroval a současně si v něm zahrál hlavní roli, je drama Cry Macho (2021). Premiéra je v plánu na říjen.
neverite-ze-je-clint-eastwood-nejvetsi-drsnak-hollywoodu-pak-si-poslechnete-pribeh-jak-se-stal-starostou-v-kalifornii-1
Cry Macho | HBO Max