Barbora Poláková o nové pohádce: "Když jsem četla scénář, rozbrečel mě"

Barbora Poláková o nové pohádce: "Když jsem četla scénář, rozbrečel mě"
TvMiniUni: Zloděj otázek | Evolution Films
V tomto filmu máte syna Pavlíka, jak se vám hrála role maminky:
Maminka se mi hrála hezky. Bylo to hezké, ale zároveň smutné, protože jsme hráli i nějaké vyhrocené situace. Na druhou stranu to pro mě bylo i dost zvláštní, protože to byla moje první maminka v životě. Už to prostě nejsou princezny.
Zpříjemňoval vám to tým, se kterým jste pracovala?
Ano, byla to úžasná práce. Se synem – Sebíkem a manželem – Jirkou Havelkou se mi hrálo moc hezky. A celá produkce byla skvělá. I s panem režisérem jsme si úžasně sedli.
Barbora Poláková, Sebastian Pöthe
TvMiniUni: Zloděj otázek | Evolution Films
Cítíte se teď být více herečkou pro děti?
Já jsem ve filmu měla jen jeden natáčecí den s pár obrazy, takže se zřejmě takto rychle herečkou pro děti nestanu. Ale je hrozně prima hrát v pohádkách, zvláště v takovéto.
Co jste říkala na scénář, má podle vás nějaké poselství?
Určitě. Přiznám se, že když jsem ho četla, tak mě rozbrečel. Bylo to strašně dojemné, to téma je hezké, a myslím si, že by si z toho mohli odnést něco moc důležitého i rodiče.
Bylo pro vás složité hraní v ateliéru kombinovanou technikou, kdy nemáte moc lidí a věcí okolo sebe a většina se dodá v postprodukci?
Bylo to pouze jiné. Je potřeba rozsvítit více fantazie.
Pavel Liška (I), Sebastian Pöthe
TvMiniUni: Zloděj otázek | Evolution Films
Vyhovuje vám více hraní v exteriérech?
To asi ne, je to prostě jen jiné. Vždycky člověk musí vzít do hry to, co je, a nějak se s tím srovnat. Ale určitě je příjemnější být na tom daném místě, ať už je to interiér nebo exteriér.
Máte nějaký osobní vztah k městu Zlín, kde film vznikal?
Mám to tam strašně ráda. Párkrát jsem tam hrála, byla jsem tam několikrát na festivalu… Vždycky, když přijíždím do Zlína, tak mám pocit, jako bych jela do úplně jiného města, města, které by jakoby vůbec nebylo v Česku. Má úplně jinou energii, než všechna ostatní města. Takovou hezkou.