Premiéry v kinech: Atomové monstrum potkává geniálního mistra převleků a sexuchtivé šprtky

Premiéry v kinech: Atomové monstrum potkává geniálního mistra převleků a sexuchtivé šprtky
Rocketman | CinemArt
GODZILLA II KRÁL MONSTER (režie: Michael Dougherty)
Godzilla II Král monster
Godzilla z roku 2014 se setkala s velmi dobrým diváckým ohlasem (celosvětově utržila přes půl miliardy dolarů), a tak tady máme dalšího "drobečka", který vzešel z atomové krize. Godzilla II s podtitulem "Král monster" staví proti kultovnímu stvoření tři obávané záporáky a lidstvo někam doprostřed. Přepálená akce, naivní dialogy a prvotřídní postprodukce chce do kin přitáhnout vyznavače devadesátkových apokalyptických děl. Zda se to podaří, na to zatím neznáme odpověď. Jaké jsou první ohlasy? Tuzemští recenzenti dávají průměrnou známku 48 procent.

ROCKETMAN (režie: Dexter Fletcher)
Rocketman
Necelých sedm měsíců od premiéry Bohemian Rhapsody (2018) tu máme další ambiciózní hudební film. Rocketman (název jedné slavné písně) se věnuje hudebním vzestupům a životním pádům Sira Eltona Johna, snímek režíroval Dexter Fletcher, který se podílel na dokončení Bohemian Rhapsody, a v hlavní roli talentovaného muzikanta a výstředního performera se představil Taron Egerton. Surreálný hudební muzikál skáče v čase, je míň klasickým biopicem a narozdíl od Bohemian Rhapsody má vynalézavější strukturu. Nikdo už snímku ale neodpáře, že je "druhým v pořadí". Tuzemští recenzenti prozatím Rocketmanovi dávají solidních 76 procent.

TŘI BLÍZCÍ NEZNÁMÍ (režie: Tim Wardle)
Tři blízcí neznámí
Těžko uvěřitelný příběh trojice jednovaječných bratrů míří na filmová plátna do českých kin. V polovině roku 1961 se v USA narodila jednovaječná trojčata a každé z nich zamířilo do jiné adoptivní rodiny. Cíl? Vědecký experiment. O 19 let později se dvojice bratrů "náhodou" setkává a později celý trojlístek otevírá steakhouse. V létě 1995 páchá Eddy, jeden z trojice bratrů, sebevraždu. Nyní míří snímek pojednávající o příběhu trojčat a kontroverzním výzkumu do českých kin. Silné, emotivní a originální téma táhne. Tuzemští recenzenti prozatím dávají Třem blízkým známým 83 procent.

MÁMA (režie: Tate Taylor)
Máma
Autor kontroverzně přijaté Dívky ve vlaku (2016) servíruje thriller s hororovými prvky s názvem Máma. Premisa je následující a vybízí k návštěvě kina: "Osamělá žena (Octavia Spencer) se spřátelí s bandou teenagerů a nabídne jim jako útočiště vlastní sklep, kde mohou naprosto bez omezení a obav divoce pařit až do rána. Děcka mají dojem, že narazila na to nejlepší, co se jim v životě mohlo stát. To ale ještě pořádně neznají svou novou hostitelku". Moc víc vám toho ale nepovíme. Tuzemské recenze ještě nejsou k dispozici. Zahraniční (na webu RottenTomatoes) dávají 63 procent kladných ohlasů.

ŠPRTKY TO CHTĚJ TAKY (režie: Olivia Wilde)
Šprtky to chtěj taky
A na závěr jedna ulítlá komedie z ranku "coming of age" (o mladých lidech řešících dospívání). Jako svůj celovečerní režijní debut se "Šprtek" ujala herečka Olivia Wilde (TRON: Legacy, Dr. House) a dle prvních ohlasů (97 procent kladných ohlasů na RottenTomatoes!!!) to vypadá na solidní zářez. Snímek pojednává o dvojici studentek-kamarádek, které si těsně před koncem studia uvědomí, že se až příliš věnovali škole, ale s tím životem už to tak slavné nebylo. Dokáží to za jednu noc napravit?

Seznam všech květnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.