Hra o trůny: Představitel Brana si při čtení poslední epizody myslel, že si z něj tvůrci dělají legraci

Hra o trůny: Představitel Brana si při čtení poslední epizody myslel, že si z něj tvůrci dělají legraci
Hra o trůny | HBO
Osobně asi budu mít vždycky problém s tím, že se Jaime po tak dlouhém a snaživém přerodu, který proplétal několik sérii, v posledních dvou epizodách najednou z ničeho nic vrátil ke svému starému já. Možná jen chyběla nějaká ta vata, která by té otočce připravila půdu. Nebo třeba postava nikdy neměla být až tak sympatická, ale Nikolaj Coster-Waldau měl tolik šarmu, až se to tvůrcům vymstilo. Ale dost o mé osobní posedlosti Jaimeho osudem (vážně mě to hodně štve) a přejděme k Branu Starkovi, který to "všechno vyhrál".
Bran byl dlouho profilován jako tajemná postava, která "vše ví a vše vidí". To nakonec nebylo v ději nijak využito, protože Bran (a teď budu trošku bruslit na hraně interpretace) měl vidění, že k nastolení míru se musí všichni pobít a je třeba vypálil město a on do toho nesmí nijak zasahovat. Jen tak lidé následně mohli pochopit, že nejlepším králem bude právě Bran Zlomený (což je zřejmě nejhorší jméno krále v historii všech historií). Když Isaac Hempstead Wright dostal k ruce scénář poslední epizody, která odhaluje význam jeho postavy, vnímal to jako vtip. Producenti totiž již dříve poskytovali hercům falešné scénáře, aby nemohli něco prozradit a Wright věřil, že je to i tenhle případ: "Když jsem to četl, začal jsem nervózně chodit po místnosti. Zcela upřímně jsem si myslel, že je to vtip a že každý dostal podobný falešný scénář, kde na trůně skončila jeho postava. 'Tak tenhle byl dobrej, chlapi. No dop*dele, moment, vy to myslíte vážně?'," uvedl na adresu finálního scénáře Wright.
Wrightovu reakci lze chápat. Pokud vaše postava dříve prohlásila, že král být nechce a v posledních sériích byla výhradně pasivní, podobnou otočku člověk zkrátka nečeká. A Bran Zlomený, to zní jako z nějaké parodie...
Ale obloukem k mé úvodní myšlence o Jaimem (ano, nedám pokoj). Osud které postavy vás nejvíce zklamal? Pojďme si do diskuze vylít srdéčka :)
hra-o-truny-predstavitel-brana-si-pri-cteni-posledni-epizody-myslel-ze-si-z-nej-tvurci-delaji-legraci
hra-o-truny-predstavitel-brana-si-pri-cteni-posledni-epizody-myslel-ze-si-z-nej-tvurci-delaji-legraci-1