Nový Lví král by měl být finančním trumfem léta!

Nový Lví král by měl být finančním trumfem léta!
Lví král (2019) | Wallpapersden
Kromě Marvelu a Lucasfilmu, který je součástí Disneyho vesmíru relativně krátce, se šéf studia Bob Iger může dlouhodobě spolehnout na předělávky slavných animovaných hitů. Tahle éra započala roku 2010, kdy Alenka v říši divů vydělala za první víkend v USA 116 milionů a celosvětově pak celkem 1,02 miliardy dolarů. Následovaly další úspěchy v podobě Zloby - Královny černé magie, která si coby variace Šípkové Růženky dokráčela pro krásných 758 melounů celosvětově, Popelky Kennetha Branagha (543 milionů), Knihy džunglí Jona Favreaua (966 milionů celkem a 103 během amerického otvíráku) a především Krásky a zvířete s Emmou Watson, která to dotáhla až k neskutečné cifře 1,26 miliardy dolarů.
Tradiční příběhy v moderním vizuálním hávu tedy publiku stále šmakují a představují jistotu, na kterou může do kina vyrazit celá rodina. Pomyslnou korunu finančního úspěchu by pak mohl nasadit blížící se remake Lvího krále. Nejenže se jedná o dost možná nejmilovanější Disneyho animák, který mají přirostlý k srdci poslední dvě generace diváků, ale za kormidlo také opět usedá tvůrce velebené Knihy džunglí a enormní zájem o danou látku prokazuje například i sledovanost prvního traileru na You Tube, která se zastavila na 225 milionech zhlédnutí - to znamená třetí místo hned za trailery na Infinity War (238 milionů) a samozřejmě Endgame (289 milionů).
33b851d8
Lví král (2019) | Walt Disney Studios
Dlouhodobé predikce ze strany Box Office Pro přichází s odvážným tvrzením, že nová verze Lvího krále utrží za první víkend jen v USA něco mezi 180 a 230 miliony dolarů. Konkrétní odhady hovoří o sumě 201 milionů za první tři dny a 650 milionů z celkových domácích tržeb. Tato pozitivní očekávání pak podporuje i průzkum webu Fandango, podle něhož je právě Lví král zdaleka nejočekávanějším rodinným filmem léta před Toy Story 4 a Aladinem. Do karet Simbovi a spol také hraje, že v době premiéry jim nebude stát v cestě žádná výrazná konkurence.
Nechává vás tahle záplava čísel a spekulací chladnými, nebo jste také zvědaví, jak si další předělávka uctívané animované klasiky v kinech povede? Odpověď se dovíme nejpozději 22. července, kdy budou oficiální čísla z prvního víkendu venku. Nevím jak vy, ale až se v našich kinosálech rozezní Circle of Life, This Land a další skladby z famózního Zimmerova soundtracku, já rozhodně chybět nebudu.