TOP kina ČR: Soumrak Avengerů a zrod nesmrtelného akčního hrdiny

TOP kina ČR: Soumrak Avengerů a zrod nesmrtelného akčního hrdiny
John Wick 3 | detail plakátu
5. TERORISTKA (země vzniku: Česká republika)
Teroristka
Tržby 802 tisíc 894 korun / návštěvnost 7.090 diváků
O uplynuvším víkendu skončila na pátém místě černá komedie s Ivou Janžurovou v hlavní roli. Snímek se na předních příčkách českých kin drží sedmý víkend v řadě. Tentokrát se návštěvnosti snažili jít naproti též kinaři, kteří na konec víkendu vyhlásili takzvanou Levnou neděli (vstupenka vás vyšla na 70 Kč). Tržby to zákonitě snížilo, zda to však pomohlo vyšší návštěvnosti, těžko spekulovat.

4. ŽENY V BĚHU (Česká republika)
Tržby 807 tisíc 378 korun / návštěvnost 7.256 diváků
Necelých pět tisíc korun rozhodlo o čtvrtém místu pro Ženy v běhu. V kinech se drží téměř 4 měsíce a celkově se mohou pyšnit tržbami téměř 189 milionů korun a návštěvností 1 milion 241 tisíc 448 diváků. Favorit na letošní prvenství. Jak si totiž "povíme" níže, nad Avengers: Endgame se stahují mračna poklesu diváckého zájmu.

3. POKÉMON: DETEKTIV PIKACHU (USA)
Pokémon: Detektiv Pikachu
Tržby 5 milionů 390 tisíc korun / návštěvnost 49.247 diváků
Druhý víkend si vede solidně Pokémon: Detektiv Pikachu, jehož hraně-animovaný celovečerák pobaví děti i rodiče. Na počet diváků by přeskočil druhé Avengers, v rámci tržeb se však musel spokojit s bronzem. Ale i to se počítá. Za necelé dva týdny má Pikachu na kontě téměř 19 milionů korun a 136 tisíc platících.

2. AVENGERS: ENDGAME (USA)
Avengers: Endgame
Tržby 5 milionů 480 tisíc korun / návštěvnost 45.986 diváků
Avengers sice v rámci víkendového žebříčku klopýtli teprve poprvé, ale zdá se, že to pro ně značí pád. Velkolepé finále marvelovské ságy je v kinech čtvrtý víkend, celkově má na kontě přes 143 milionů korun a 853 tisíc diváků, ale meta 1 milionu platících není tak blízko, jak se mnozí domnívali.

1. JOHN WICK 3 (USA)
John Wick 3
Tržby 6 milionů 655 tisíc korun / návštěvnost 52.376 diváků
Přišel, rozhlédl se, prostřílel se a zvítězil. Třetí John Wick to neměl úplně jednoduché (na diváky "vyhrál" jen o něco málo přes 3 tisíce kusů, v rámci tržeb měl k dobru přes 1 milion korun), ale důležité je, že s každým dalším filmem tahle série roste (první John Wick startoval s 1,5 milionem korun za 10.850 diváků, dvojka přitáhla o premiérovém víkendu do kin už téměř 31 tisíc fanoušků a 4,4 miliony korun). S Johnem Wickem nás zřejmě čekají ještě velké věci...

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.