Fanoušci se bouří. Měl by remake poslední série Hry o trůny smysl?

Fanoušci se bouří. Měl by remake poslední série Hry o trůny smysl?
Hra o trůny | HBO
Konkrétně je pod peticí "Přetočte 8. sérii Hry o trůny s kompetentními scenáristy" podepsáno 1,310,033 lidí a číslo neustále stoupá. Jistý Dylan D. petici odstartoval poté, co jeho zklamání vyvrcholilo čtvrtou epizodou. Dylan přirozeně nikdy nepočítal s tím, že by v HBO byť na minutku uvažovali o přetočení osmé série. Stálo by je to ohromné peníze, lepší výsledek by zaručený nebyl a čísla sledovanosti jsou rekordní (a o to tu upřímně jde). Chtěl jen sdílel svůj vztek a zklamání. A i jeho zaskočilo, kolik lidí se k němu přidalo. Což mě vede k otázce, jaký lavinový efekt může podobná petice mít?
Diváci se zděsili nové podoby filmového Sonica a tvůrci ho předělají
Filmy4. 5. 2019
Diváci se zděsili nové podoby filmového Sonica a tvůrci ho předělají
Ono číslo sice není vyloženě zdrcující (když vezmeme v potaz, že jeden díl sledují desítky milionů lidí), ale rozhodně ani zanedbatelné. V HBO chtějí fenomén léta dojit ohlášenými spin-offy a podobná vlna nevole jim může do budoucna ve sledovanosti uškodit - v rámci zavedených sérii stačí vzpomenout z nedávné doby na propad Transformers, ženské Krotitele duchů nebo Hana Sola. Vše díky šeptandě. U takového Ježka Sonica stačil jediný trailer se zděšenými reakcemi na to, aby studio stáhlo ocas a okamžitě přislíbilo nové pojetí oblíbeného hrdiny.
Na jedné straně je určitě dobře, že jsou fanoušci slyšet. Ale může to mít i stinnou stránku. V rámci kvality osmé série jsou nejvíce tepaní scenáristé David Benioff a D.B. Weiss (i zmíněná petice je vlastně věnována jim). Pravda, částečně si za to mohou sami, neboť oni si prosadili, že finále bude mít jen šest epizod. Ale výsledek rozhodně není jen jejich práce. Podobný velkolepý projekt se totiž těžko podřídí dvěma lidem za psacím stolem - slovo mají režiséři, producenti, dramaturgové i samotná televize. Než se došlo do finále, rozhodlo o výsledku mnoho hlav. Ve chvíli, kdy se nebavíme o ryze autorských projektech, jaké nabízí například Christopher Nolan nebo Woody Allen, je obtížné konkrétně ukazovat prstem. Když už, tak bychom měli mluvit o kolektivní vině (aby se tak řeklo). Benioff a Weiss nyní musí být jak na trní, neboť se stali veřejnými nepříteli číslo jedna, což by je (jestli u Disneyho zpanikaří) mohlo stát plánované angažmá u dalšího dílu Star Wars.
Pokud na jejich odejmutí dojde, bude to rozhodně pod vlivem rozzlobených fanoušků. A osobně si nejsem jistý, jestli by měli mít až takovou sílu. Přeci jen je každý seriál/film něčí dítě (minimálně studia/televize) a stejně jako má někdo právo fenomén stvořit, může ho i sám pohřbít. Zda se ctí nebo bez, o tom už můžeme vést debaty. Ale neměli bychom to chtít přetáčet...
jiz-pres-milion-fanousku-zada-o-pretoceni-osme-serie-jak-moc-je-ale-mame-brat-vazne
jiz-pres-milion-fanousku-zada-o-pretoceni-osme-serie-jak-moc-je-ale-mame-brat-vazne-1