Dočká se Hra o trůny konkurence od Stephena Kinga?

Dočká se Hra o trůny konkurence od Stephena Kinga?
Hra o trůny | HBO
Dračí oči vyšly v roce 1984. Jedná se o fantasy příběh, o kterém se na přebalu knihy dozvíte toto: Bylo nebylo... Pohádku plnou králů, královen a kouzelníků psal autor původně pouze pro svou dceru Naomi. Tatínkovy děsivé horory ji příliš nezajímaly, nebyl by to však Stephen King, kdyby se do vyprávění nevložil naplno se vším, co umí. Výsledkem je klasicky kingovský napínavý příběh, jehož hrdinové, byť pohádkově typizovaní, cítí skutečnou radost, bolest i strach, a mistrně stupňované napětí nedovolí knihu odložit do poslední stránky. Čtenáři Temné věže rovněž neponechají bez povšimnutí fakt, že se jedná o další knihu dokreslující svět Rolanda z Gileadu.
docka-se-hra-o-truny-konkurence-od-stephena-kinga
Hlavními hrdiny příběhu jsou dva mladí princové z království Delain. Jejich svět se jim zhroutí v okamžiku, kdy jsou jejich rodiče zavražděni, jeden z bratrů je ze zločinu obviněn, zatímco ten druhý se ve věku 12 let stává králem. Mladý nezkušený král vkládá veškerou svou moc do rukou otcova manipulativního kouzelníka, zatímco se jeho bratr snaží uniknout z vězení, najít vraha rodičů a dokázat svou nevinu.
Nejedná se ale o první pokus o ztvárnění tohoto Kingova díla. Již v roce 2001 měl spatřit světlo světa animovaný film, ale nestalo se tak a práva nyní získalo Hulu. Tvůrcem seriálu, autorem scénáře a výkonným producentem je Seth Grahame-Smith.
"Cílem našeho seriálu je, aby se od ostatních Kingových adaptací úplně odlišoval," uvedl Grahame-Smith na adresu nového projektu. "Je to jediná Kingova fantasy knížka, která skutečně obsahuje krále, meče a princezny. Chceme zachovat ducha románu."
Tak hodně štěstí, ovšem jestli se dostaví úspěch, je ve hvězdách. Hra o trůny nasadila laťku vysoko a s chystanými prequely a rozšiřujícími seriály to budou mít ostatní televize zatraceně těžké. Hra o trůny byla prostě trefou do černého.
Richard Madden, Sophie Turner, Sean Bean, Michelle Fairley
docka-se-hra-o-truny-konkurence-od-stephena-kinga-1